ICTO Coach

ICT & Onderwijscoaches (ICTO) zijn er vooral om te adviseren en te inspireren. Ze bekijken bijvoorbeeld met welke digitale middelen we het best aansluiten bij de studentenbeleving van nu en in de toekomst. Kwalitatief hoogstaand en flexibel onderwijs; daar staan ze voor!

Tijdens de coronacrisis blijkt wederom hoe belangrijk ICTO Coaches zijn in het ondersteunen van docenten op hun academie. Mede door de intensieve en goede samenwerking onderling en opgebouwde kennis en ervaring zijn ICTO Coaches in staat razendsnel in te spelen op vragen, wensen en uitdagingen van docenten in deze tijd. Daarnaast ontwikkelden ze een online magazine met handzame instructies voor leren op afstand.

Tekening ICTO Coaches

Wat is een ICTO Coach?

De kerntaak van een ICTO Coach is het helpen van docenten bij het didactisch verantwoord inzetten van digitale onderwijstools. Naast individuele coaching en ondersteuning zitten de ICTO Coaches als gesprekspartner aan tafel bij de onderwijsontwikkeling. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en leveren een bijdrage aan de visieontwikkeling en het beleid binnen de academie op het gebied van blended learning. In de Community of Practice delen zij kennis en ervaringen met andere ICTO Coaches. 

Met dit initiatief verbeteren we in eerste instantie de ondersteuning van docenten. Uit onderzoek weten we dat ‘coaching on the job’ en ‘just-in-time ondersteuning’ effectiever zijn dan een training. Docenten leren vooral door te doen en van elkaar. In een training ontwikkel je de basis. In de eigen academie ontwikkel je al doende jouw persoonlijke visie op onderwijs & ICT. De ICTO Coach stimuleert innovatie van onderaf en sluit aan bij de vragen en behoeften van docenten. 

Wat kan een ICTO Coach voor je betekenen?

Het hogere doel is het verbeteren van ons onderwijs. Een gezamenlijke uitdaging daarbij is de integratie van ICT in de onderwijsontwikkeling. De planning loopt per academie anders. 

Ervaringen

De ambitie zie je, doe je én voel je samen. De ervaringen delen versterkt die verbondenheid. Daarom lees je hier de mooiste verhalen.

ICTO Coaches van grote waarde bij Online Onderwijs

Sinds circa 2 jaar heeft Avans in elke academie ICTO Coaches. De kerntaak van een ICTO Coach is het helpen van docenten bij het didactisch verantwoord inzetten van digitale onderwijstools. Elfi Scheffers is – samen met...

Ontdek meer
Leerlingen leren met koptelefoon Silent Disco
Nieuwe succesvolle onderwijsvormen in coronatijd

Het coronatijdperk daagt ons uit om versneld op nieuwe manieren onderwijs te geven. Bij de start van de pandemie communiceerden docenten veelal met behulp van MS Teams aan studenten, die op hun beurt thuis of in hun...

Ontdek meer
Visie op ‘blended’ leren in coronatijd

Paul Marijnissen is werkzaam als ICTO Coach bij de Academie voor Communicatie & User Experience (ACUE). Vier dagen per week ondersteunt hij docenten van zijn academie bij hun ICT-vragen en wensen. Met de maatregelen...

Ontdek meer
Schermweergave tools.avans.nl op laptop voorzien van disclaimer
Alle online tools op één plek!

Handige online programmaatjes als didactische ondersteuning voor lessen, informatie te tonen of te delen, interactiviteit te bevorderen. Elke dag komen er ergens ter wereld wel een aantal van dit soort tools bij. Dan is...

Ontdek meer
Online werkbezoek - Afstandsonderwijs Avans Hogeschool
Avans digitaliseert in recordtempo

Online colleges, digitale studieprojecten en straks zelfs thuistoetsen: vanwege de coronamaatregelen is Avans Hogeschool binnen enkele weken volledig gedigitaliseerd.

Ontdek meer
1 5