ICTO Coach

ICT & Onderwijscoaches (ICTO) zijn er vooral om te adviseren en te inspireren. Ze bekijken bijvoorbeeld met welke digitale middelen we het best aansluiten bij de studentenbeleving van nu en in de toekomst. Kwalitatief hoogstaand en flexibel onderwijs; daar staan ze voor!

  • Status Doorlopend project
  • Doel Efficiënter (samen)werken

Tijdens de coronacrisis blijkt wederom hoe belangrijk ICTO Coaches zijn in het ondersteunen van docenten op hun academie. Mede door de intensieve en goede samenwerking onderling en opgebouwde kennis en ervaring zijn ICTO Coaches in staat razendsnel in te spelen op vragen, wensen en uitdagingen van docenten in deze tijd. Daarnaast ontwikkelden ze een online magazine met handzame instructies voor leren op afstand.

Tekening ICTO Coaches

Wat is een ICTO Coach?

De kerntaak van een ICTO Coach is het helpen van docenten bij het didactisch verantwoord inzetten van digitale onderwijstools. Naast individuele coaching en ondersteuning zitten de ICTO Coaches als gesprekspartner aan tafel bij de onderwijsontwikkeling. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en leveren een bijdrage aan de visieontwikkeling en het beleid binnen de academie op het gebied van blended learning. In de Community of Practice delen zij kennis en ervaringen met andere ICTO Coaches. 

Met dit initiatief verbeteren we in eerste instantie de ondersteuning van docenten. Uit onderzoek weten we dat ‘coaching on the job’ en ‘just-in-time ondersteuning’ effectiever zijn dan een training. Docenten leren vooral door te doen en van elkaar. In een training ontwikkel je de basis. In de eigen academie ontwikkel je al doende jouw persoonlijke visie op onderwijs & ICT. De ICTO Coach stimuleert innovatie van onderaf en sluit aan bij de vragen en behoeften van docenten. 

Wat kan een ICTO Coach voor je betekenen?

Het hogere doel is het verbeteren van ons onderwijs. Een gezamenlijke uitdaging daarbij is de integratie van ICT in de onderwijsontwikkeling. De planning loopt per academie anders. 

Hieronder vind je de ICTO Coaches per academie:

Contact

Wil je meer informatie of heb je vragen of opmerkingen over dit project? Neem dan contact op met Ronald Spruit, coördinator ICTO Coach Community.

Laat je inspireren!

Verhalen en ervaringen uit de praktijk!

AvansStudyPath live voor deeltijd

In één oogopslag je modules online bij elkaar. En dan zelf bepalen en zelf kiezen wat je wanneer doet. Met de live-gang van AvansStudyPath (werknaam onderwijscatalogus) is dit nu mogelijk voor deeltijdstudenten. Een...

Technologie & Data Onderwijs
Meer informatie

Visie op ‘blended’ leren in coronatijd

Paul Marijnissen is werkzaam als ICTO Coach bij de Academie voor Communicatie & User Experience (ACUE). Vier dagen per week ondersteunt hij docenten van zijn academie bij hun ICT-vragen en wensen. Met de maatregelen...

Technologie & Data
Meer informatie

Colleges via MS Teams

In deze coronatijd is iedereen ad-hoc en massaal overgestapt op online lesgeven. Jordy Vissenberg – docent/coach – had hier inmiddels al behoorlijk wat ervaring mee opgebouwd. Hij was namelijk één van de eersten binnen...

Technologie & Data
Meer informatie

Avans digitaliseert in recordtempo

Online colleges, digitale studieprojecten en straks zelfs thuistoetsen: vanwege de coronamaatregelen is Avans Hogeschool binnen enkele weken volledig gedigitaliseerd.

ICTO Coaches van grote waarde bij Online Onderwijs

Sinds circa 2 jaar heeft Avans in elke academie ICTO Coaches. De kerntaak van een ICTO Coach is het helpen van docenten bij het didactisch verantwoord inzetten van digitale onderwijstools. Elfi Scheffers is – samen met...

Technologie & Data
Meer informatie
1 5