Wat betekent de Ambitie voor mij als student

Als student kun je bij Avans vanaf september 2024 (studiejaar 2024/2025) het nieuwe flexibele onderwijs volgen, zoals we dat beschrijven in onze Ambitie 2025. Maar wat betekent dat nu voor jou als student? Hoe ziet dat nieuwe onderwijs er dan uit?

Als toekomstig student kies je een studierichting die het beste aansluit bij jouw interesses. Je kiest voor een basisopleiding. Ook krijg je de vrijheid om ruim een kwart van jouw leerroute zelf samen te stellen. Bijvoorbeeld met modules vanuit andere opleidingen. Wil je je zorgopleiding combineren met communicatieve skills? Of informatica aanvullen met adviesvaardigheden of bedrijfskunde? Dat kan allemaal. Veel van onze modules zijn uitwisselbaar. Ook switchen tussen opleidingen kan zonder veel studievertraging. Geen behoefte aan keuzevrijheid? Dan volg je gewoon een standaard route. Dat kan ook.

Ook maak je kennis met praktijkgericht onderzoek. Je leert hoe je een onderzoekende houding combineert met oog voor maatschappelijke vraagstukken, samen met professionals uit de praktijk. En docenten, onderzoekers en lectoren. Zo bouw je al aan een netwerk, waar je ook na je studie nog van profiteert!

Technologie en data ondersteunen je hierbij en helpen je om jouw leerproces effectiever en efficiënter te maken. Je leert op school, digitaal, individueel én met andere studenten.

Jouw leerroute is jouw keuze. Natuurlijk helpen onze studieloopbaanbegeleiders en docenten je daarbij. Jouw diploma weerspiegelt precies jouw kennis en vaardigheden. Waarmee je goed voorbereid de praktijk in kunt. En die je zelfs na je afstuderen kunt blijven aanvullen. Passend bij jouw doelen, interesses, capaciteiten en idealen.

Video

Hoe zien studenten hun toekomst? Hieronder vind je een impressie.

Wat betekent de Ambitie voor jou als student?

  • Je hebt meer vrijheid om je eigen leerroute te bepalen.

  • Je hoeft niet uit één opleiding te kiezen maar kan modules volgen die het beste passen bij dat wat jij wilt leren.

  • Je leert en werkt samen met andere studenten én professionals uit de beroepspraktijk aan belangrijke maatschappelijke thema‚Äôs. Zo bouw je al tijdens je studie aan een netwerk. Dat helpt je om straks gemakkelijker een baan te vinden.

  • Met AvansStudyPath zie je gemakkelijk welke modules je kunt volgen en wat je tijdens deze modules leert.

  • Doordat je met studenten van verschillende opleidingen aan opdrachten werkt, doe je nieuwe kennis op en leer je hoe je nog beter kunt samenwerken met studenten van andere opleidingen.