Wat betekent de Ambitie voor mij als praktijkpartner van Avans?

Onze toekomstige studenten volgen bij Avans vanaf september 2024 (studiejaar 2024/2025) het nieuwe flexibele onderwijs, zoals we dat beschrijven in onze Ambitie 2025. Maar wat betekent dat nu voor jou als praktijkpartner? Hoe ziet die samenwerking er dan uit?

Onze ambitie 2025 betekent voor jou als praktijkpartner dat:

  • We vaker een meer gaan samenwerken naast stages, gastcolleges, afstudeer-, praktijk- en projectopdrachten die we nu al samen oppakken

  • We meer gaan samenwerken op onderzoeksthema’s: 1) technologische innovatie in materiaal- en energietransitie, 2) brede welvaart en nieuw ondernemerschap, 3) gezondheid, zorg en welzijn 4) veilige en veerkrachtige stedelijke omgeving. Hierop ontwikkelen we samen onderwijs en onderzoek gericht op maatschappelijke vraagstukken. Avans werkt zo toe naar een kennisinstelling.

  • We versterken samen praktijkgericht onderzoek en maken samen zo meer impact. Avans krijgt een groter aanbod van Masters op deze thema’s. Daarmee krijg jij gelijk toegang tot onderzoeksresultaten en gefundeerde kennis. Dat is relevant voor jouw praktijk en hierop kunnen we samen innoveren.

  • Je draagt als partner bij aan de ontwikkeling van talenten, maar ook aan ideeën en de oplossingen voor de wereld van morgen.

Podcast

Bij Avans maken we samen radio om stil te staan bij onze successen. Maar ook bij wat minder goed gaat. Met een knipoog naar onszelf. In de uitzending over co-creatie vertelde Jel, verbinder en aanjager van het thema hoe we binnen Avans succesvol kunnen co-creëren. Beluister de podcast van Jel.