Ambitie 2025

Met alle veranderingen, veranderen ook de onderwijsbehoeften. Er is een toenemende behoefte aan keuzevrijheid, meer vraag naar zelfontplooiing, eigen keuzes maken, zelf de regie kunnen nemen en flexibiliteit in het leerproces. En de manier waarop we tegen onze wereld aankijken en ons veilig voelen verandert, waarbij het collectieve belang boven de kortetermijnbelangen van het individu gaat met verantwoord burgerschap en leiderschap. Juist daarom willen we wendbare en veerkrachtige professionals opleiden, die zich een leven ontwikkelen en bijdragen aan een duurzame toekomst. Professionals die de kennis, de vaardigheden en de inzichten hebben om te werken in én aan onze veranderende wereld. Met die realisatie ontwikkelde Avans Hogeschool haar Ambitie 2025 - Wendbaar en veerkrachtig. Het resultaat van perspectieven, inzichten en ideeën van zowel medewerkers, studenten, studiekiezers, werkveld, alumni als toeleverend onderwijs.

Ontdek meer
Begeleidende afbeelding Ambitie 2025 nieuwsbericht

Implementatieplan Ambitie 2025

Onze Ambitie 2025 maken we samen waar. Hoe we dat doen staat beschreven in het implementatieplan. Het plan geeft onze Avans-organisatie richting, duiding en houvast.

Weten wat er speelt

Blijf op de hoogte van het laatste ambitie-nieuws. Ben je geïnteresseerd in een bepaald thema gebruik dan de filter optie.

Bouwteams Ambitie 2025

Elk ambitiethema krijgt een eigen bouwteam: dus voor Onderwijs, Co-creatie, Organisatie en Tech & Data. Elk bouwteam stelt binnen de tijdsperiode waarin doelen moeten worden gerealiseerd, een eigen bouwteamplan op dat aansluit op de doelen van hun thema.

Metafoor voor het Transitieteam

Transitieteam

Het transitieteam bewaakt de samenhang, volgordelijkheid en verbinding van de ambitie plannen. Het verbindt de academies en de bouwteams en fungeert als centraal aanspreekpunt voor vragen over de Ambitie 2025.

Ambitie 2025 visual witte achtergrond

Wat hebben we al gerealiseerd

Een terugblik op wat er de afgelopen periode is gebeurd en wat we samen hebben gerealiseerd.

Waar staan we nu

In het implementatieplan Ambitie 2025 staat beschreven hoe we de spreekwoordelijke Ambitiereis met elkaar ondernemen via het bereiken van 5 plateaus. Lees meer op welk plateau we ons nu bevinden.

Hulpmiddelen Ambitie 2025

Om het verhaal van onze Ambitie verder te vertellen binnen je eigen team, Academie, Dienst, Expertisecentrum of eenheid hebben we een aantal hulpmiddelen ontwikkeld om je hierbij te helpen.

Thumbnail YouTube video online werkbezoek - afstandsonderwijs

Ervaringen delen? Graag!

De uiteindelijke échte verandering creëren we samen. Gewoon door te doen, uitproberen en experimenteren. Wil jij jouw voorbeeld of verhaal delen? Graag!

Juffrouw maakt de kinderen de taal eigen door ze woordjes te leren.

Ambitie taal

Spreek jij al de Ambitie taal? Veel voorkomende termen hebben we nader voor je verklaard.