AvansStudyPath & AvansEduPlatform

Het opleiden van wendbare en veerkrachtige professionals door het aanbieden van flexibel onderwijs is één van de hoofditems binnen Ambitie 2025. Door het ontwikkelen en bouwen van twee applicaties AvansStudypath (voor studenten) en AvansEduPlatform (voor docenten) maakt Avans een grote stap richting deze ambitie.

AvansStudyPath & AvansEduplatform

AvansStudyPath (ASP) maakt het onderwijsaanbod voor studenten inzichtelijk. De applicatie draagt bij aan de realisatie van een zo groot mogelijke keuzevrijheid voor studenten en helpt hen om hun studiepad zelf meer vorm te geven. Studenten creëren hun studiepad en worden daarin begeleid, over opleidingen en academies heen.

AvansEduplatform (AEP) is de docentenkant van dit platform voor het aanbieden van onderwijs. In AvansEduplatform kunnen docenten het curriculum ontwikkelen, beheren en verbeteren. En dat over alle opleidingen en academies heen. Docenten plaatsen en bewerken hierin het onderwijsaanbod, programma’s en modules. Een docent heeft een eigen overzicht en kan het geheel bekijken.

Start

Begin 2020 is de bouw van AvansStudyPath gestart. De eerste, concrete stap was het ontwikkelen van modulair onderwijs binnen de Academie voor Deeltijd (AVD). Samen met docenten, onderwijskundigen, studieloopbaancoaches en studenten van deze academie en de experts van het Leer- en Innovatiecentrum (LIC) is de student journey in kaart gebracht. Onderdeel van deze journey is het oriënteren op het module aanbod en je aanmelden voor gekozen modules.

Op 1 juni 2020 is AvansStudyPath live gegaan. Vanaf dat moment werd door 16 opleidingen van de academie een deel van het onderwijs modulair aangeboden aan studenten .

Inmiddels zijn er 30 AVD-opleidingen, waaronder Ad en Bachelor, die gebruikmaken van AvansEduplatform en AvansStudyPath. Op 1 juli 2021 zijn waren er 81 modules waarvoor 1247 studenten zich hebben aangemeld. Met de start van de experimenten in het kader van Ambitie 2025 zullen ook voltijd opleidingen gebruik gaan maken van de applicaties.

Via deze links kunnen de applicaties geopend worden:

Reviews

Elke 2 weken is er een reviewsessie waarin de nieuwe functionaliteiten getoond worden en feedback van gebruikers en stakeholders wordt opgehaald. De reviewgroep bestaat uit curriculumvoorzitters en onderwijskundigen vanuit de academie en experts vanuit het LIC en verschillende diensten. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom!

Contact

Wil je meer informatie of heb je vragen of opmerkingen over dit project? Neem dan contact op met Carla Asselbergs, Product Owner AvansStudyPath & AvansEduPlatform.

AvansStudyPath op Macbook iPhone

Ervaringen

De ambitie zie je, doe je én voel je samen. De ervaringen delen versterkt die verbondenheid. Daarom lees je hier de mooiste verhalen.

Wendbare professionals
Wendbare en veerkrachtige studenten door flexibel onderwijs

Flexibel onderwijs leidt tot wendbare en veerkrachtige professionals die bijdragen aan een duurzame toekomst. Vanuit die overtuiging ontwikkelt Avans het onderwijsmodel, als onderdeel van Ambitie 2025. Snelle...

Lees verder
AvansStudyPath live voor deeltijd

In één oogopslag je modules online bij elkaar. En dan zelf bepalen en zelf kiezen wat je wanneer doet. Met de live-gang van AvansStudyPath (werknaam onderwijscatalogus) is dit nu mogelijk voor deeltijdstudenten. Een...

Ontdek meer
1 2

Nieuws

Hoe doe jij dat?

De videoreeks "Hoe doe jij dat?" geeft een inkijkje in de nieuwste ontwikkelingen rondom Ambitie 2025. We laten die ontwikkelingen zien, het idee erachter, en het belangrijkste: hoe dat werkt in de praktijk. In deze...

1 1