AvansStudyPath live voor deeltijd

In één oogopslag je modules online bij elkaar. En dan zelf bepalen en zelf kiezen wat je wanneer doet. Met de live-gang van AvansStudyPath (werknaam onderwijscatalogus) is dit nu mogelijk voor deeltijdstudenten. Een belangrijke stap binnen Avans om het onderwijs flexibeler in te gaan richten. En het draagt direct bij aan één van de doelen van Ambitie 2025: wendbare en veerkrachtige studenten.

  • Tags Technologie & Data, Onderwijs

Modulair onderwijs

In het komende studiejaar 2020-2021 starten 16 van de 29 Ad- en bachelorprogramma’s in deeltijd met modulair onderwijs. Vanaf dat moment maken studenten van een deeltijdstudie zelf een keuze uit de modules die in AvansStudyPath worden aangeboden. Dit zorgt ervoor, dat deeltijdstudenten zelf de regie over hun eigen studie kunnen gaan voeren. Zij kunnen hiermee zelf bepalen hoe ze sturen; uiteraard met ondersteuning van Avans Deeltijd docenten.

AvansStudyPath op Macbook iPhone

BusDevOps Team

Naast deze applicatie voor deeltijdstudenten is er ook een onderwijsontwikkelplatform voor docenten. Al deze nieuwe applicaties worden helemaal ontwikkeld binnen Avans zelf en dat is best bijzonder. Het team dat dit oppakt, zorgt voor inventariseren van behoeftes, het daadwerkelijke maken en ontwikkelen, en het verbeteren van de applicaties aan de hand van feedback en ervaringen. Dit wordt een BusDevOps Team genoemd. Een koppeling van de drie Engelstalige termen Business, Development en Operations.

In dergelijke teams wordt echt op een andere manier gewerkt. Volgens het principe ‘you build it, you run it’ blijven teamleden betrokken. Ook en zeker na implementatie van een nieuwe applicatie. Het zorgt ervoor, dat vragen direct op de goede plek komen en er snel op gereageerd kan worden. Dat draagt bij aan de kwaliteit van het systeem en aan de gebruikerstevredenheid. 

De live-gang van AvansStudyPath is een ontzettend mooie mijlpaal voor dit BusDevOps Team en een kroon op hun nieuwe manier van werken.

Inmiddels heeft de eerste student zich succesvol aangemeld voor de eerste module! Ben je benieuwd naar AvansStudyPath. Via deze link kun je de nieuwe onderwijscatalogus bekijken.