Brightspace

Brightspace is het leermanagementsysteem (LMS) van Avans, dat sinds september 2021 door alle docenten en studenten gebruikt wordt. In Brightspace kunnen studenten alle modules zien die ze volgen. Studenten vinden in de modules alle lesstof, video’s en documenten die bij de module horen en is het bijvoorbeeld ook mogelijk om feedback te vragen van een docent. Docenten kunnen een quizmodule inzetten om kennis te activeren, te testen en feedback te geven. Brightspace is een intuïtief en gebruiksvriendelijk systeem waarmee Avans ook inhoud geeft aan ‘blended leren’.

Brightspace

Vanaf het voorjaar van 2020 heeft een stapsgewijze implementatie van Brightspace plaats gevonden. Tijdens elke periode sloten nieuwe academies aan. Dat zorgde ervoor dat academies van elkaar konden leren en niet zelf steeds het wiel opnieuw hoefden uit te vinden.

Brightspace magazine

De ervaringen rondom deze implementatie en introductiemateriaal is samengebracht in een inspirerend online Brightspace magazine. In dit magazine maak je kennis met het nieuwe leermanagementsysteem en vind je meer info over de aanpak en ervaringen van academies tijdens het implementatieproces. Daarnaast zijn er drie interviews met betrokkenen in te vinden. Zo lees je over studenten Arthur en Ris, die de Brightspace implementatie als stageopdracht hadden. Ook nemen we een kijkje in het enorme planningsproces van trainingen en gaan we in gesprek met product owner waardestroom Verzorgen Onderwijs Gerwin Pols.

Al nieuwsgierig geworden naar wat Brightspace te bieden heeft?

Bekijk dan ook de korte introductievideo en ga vervolgens zelf aan de slag en ontdek wat voor jou het beste en het handigste is in dit systeem. Via de menubalk van Brightspace vind je onder de help-button een aantal opties voor als je vragen hebt. Voor docenten is er een Q&A en een vraagbaak in MS Teams beschikbaar. Daarnaast zijn er bij elke academie key users waar docenten met vragen terecht kunnen.

Contact

Het beheer en de verdere doorontwikkeling van Brightspace is in handen van de waardestroom Verzorgen Onderwijs. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met Roel Steendijk (product owner Brightspace+) of Gerwin Pols (product owner waardestroom Verzorgen Onderwijs).