Werken met Brightspace is gestart!

Met de start van het studiejaar 2020-2021 zijn circa 8.000 studenten echt aan de slag gegaan met het nieuwe leermanagementsysteem Brightspace. Het is de eerste lichting in een twee jaar durend implementatieproces binnen Avans. Tot en met einde van dit studiejaar zal vrijwel elk blok een aantal academies de overstap maken van Blackboard naar Brightspace.

  • Tags Technologie & Data

De Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) is één van de zogeheten ‘voorklimmende’ academies. Samen met de Academie voor Marketing en International Business (AMIB), Academie voor Deeltijd (AVD) en Ontwikkelen@Avans zijn de docenten van AAFM in blok 4 van vorig jaar getraind. Elske Schijns is ICTO Coach bij AAFM en betrokken bij de implementatie van deze nieuwe digitale leeromgeving.

Brightspace als basis

“Bij onze academie hebben we dit voorjaar samen met het MT besloten, dat alles wat we in Brightspace kúnnen doen, hier ook gebeurt. Denk aan het geven van opdrachten, het samen werken aan opdrachten, feedback geven en het opbouwen van een portfolio. Zo geven we duidelijkheid aan onze docenten en studenten. Alleen voor de communicatie tussen docenten of studenten onderling gebruiken we MS Teams. Inmiddels is er ook een eerste koppeling tussen Brightspace en MS Teams en kunnen we op dit gebied nog meer verwachten in de nabije toekomst. In ons toekomstplaatje gaan we uit van een goede en slimme integratie tussen de diverse systemen met één leermanagementsysteem als basis. Hoe verder die integratie gaat, hoe beter het onderwijsproces ondersteund wordt. En hoe makkelijker en beter het voor docenten en studenten wordt. Dat is waar we voor gaan natuurlijk!”

Nieuwsgierig?

Zoals aangegeven gaan we gefaseerd* over, wat betekent dat het voor een aantal academies nog even duurt voordat ze ‘aan de beurt’ zijn. Voor docenten die niet willen wachten en stiekem heel benieuwd zijn naar de mogelijkheden van Brightspace, hebben we een eigen zandbak geregeld. Letterlijk een online speeltuin waarin docenten zelf alvast kunnen experimenteren en functionaliteiten uitproberen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de gefaseerde implementatie van Brightspace bezoek dan de projectpagina op BijAvans.nl.

Voor verdere vragen kun je terecht bij projectleider Inge van Gastel (ihm.vangastel@avans.nl)