Onderwijslogistiek

Het programma Onderwijslogistiek optimaliseert het logistieke proces voor plannen en roosteren bij Avans. Dit verandertraject is een gezamenlijke trektocht. Roosters voor lessen en toetsen worden beter studeerbaar, doceerbaar, organiseerbaar en betaalbaar. Ook is er meer ruimte om zelf te kunnen plannen.

De nieuwe afdeling Onderwijslogistiek (OWL) binnen Avans is een feit! Per 1 januari 2021 is officieel gestart met één centrale OWL-afdeling en 22 OWL-teams. Een grote stap, die nu na enkele jaren ontwikkelen en vernieuwen en dankzij een goede samenwerking met veel medewerkers binnen Avans is gezet. Daarmee vervalt de ‘oude’ werkwijze via RET.

Het goed plannen van onderwijs binnen Avans - met ruim 60 opleidingen, 35.200 studenten, 2.800 medewerkers en 13 locaties - is belangrijk en complex. Zeker als je bedenkt dat studenten en docenten allemaal hun eigen wensen voor het juiste lokaal en het best passende tijdstip hebben. Om beter te kunnen roosteren, is het programma Xedule in gebruik genomen. De implementatie hiervan is nagenoeg afgerond. Veel medewerkers zijn getraind en ondersteund met vragen. Nu is de tijd en ruimte om nieuwe stappen te kunnen zetten en de stap naar één centrale afdeling is daarbij een hele belangrijke.

OWL-Afdeling

Voortaan is er één centrale OnderWijsLogistieke Afdeling binnen Avans. Deze afdeling bestaat uit onderwijslogistieke medewerkers die – net als voorheen – werkzaam zijn op hun eigen academie. Ze vormen samen dus 1 link door de hele organisatie van Avans heen. Door ingebruikname van deze nieuwe afdeling kunnen ze beter en makkelijker samen zaken afstemmen, en bekijken welke behoeftes er binnen meerdere academies spelen. Uit deze groep van OWL-medewerkers is een zestal OWL-coaches benoemd. Zij ondersteunen procesmatig én in de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.

OWL-Team

Daarnaast is er binnen elke academie voortaan een OnderWijsLogistiek-Team. Binnen elk team zijn er een of meerdere OWL-medewerkers, iemand vanuit de directie én een aantal andere medewerkers, die vanuit hun rol betrokken zijn bij het onderwijs. Per academie anders kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een studiecoördinator, inzetcontactpersoon, roostercontactpersoon, studiecoördinator of opleidingscoördinator. De verantwoordelijkheid voor onderwijslogistiek blijft – net als voorheen – bij de academie en het gehele OWL-team.

BusDevOps Team

Met het nieuwe OWL-BusDevOps Team ‘Aanbieden Onderwijs’ kan sneller ingespeeld worden op actuele en toekomstige behoeftes en wensen. Dit team werkt op een wendbare (agile) manier aan het ontwikkelen van producten en projecten, die in korte projectperiodes van 2 tot 3 maanden gerealiseerd worden. Uiteraard heeft dit team structureel overleg met de diverse OWL-medewerkers.

Wat betekent dit voor studenten en docenten?

Voor studenten is het belangrijk te weten, dat er binnen Avans goed wordt nagedacht over het organiseren van onderwijs. Het inplannen van lessen en lokalen, het inplannen van toetsen. Maar ook hoe dit ontwikkeld wordt en hoe ingespeeld wordt op actuele situaties, bijvoorbeeld corona nu.

Voor docenten is het heel prettig, dat er duidelijkere kaders zijn. Ze hoeven niet alles zelf uit te denken, en ze weten beter wat ze wel en niet kunnen vragen. En uiteraard is het belangrijk om wensen en behoeften te blijven aangeven, zodat we samen het onderwijs nog beter kunnen ontwikkelen. Kortom, een mooie en belangrijke stap op weg naar het realiseren van flexibel onderwijs binnen Avans; één van de pijlers van onze ambitie!

Onderwijslogistiek verbeeld

De volgende animatie geeft een beeld van hoe wij de toekomst zien van Onderwijslogistiek in Avans Hogeschool in 2025: 

Contact

Wil je meer informatie of heb je vragen of opmerkingen over dit project? Neem dan contact op met Thea van Rijen, Product Owner Onderwijslogistiek.

Ervaringen

De ambitie zie je, doe je én voel je samen. De ervaringen delen versterkt die verbondenheid. Daarom lees je hier de mooiste verhalen.

Continue jongleren met elkaar voor het beste resultaat

Thea van Rijen is product owner van het BusDevOps-Team ‘Aanbieden Onderwijs’. Graag vertelt ze je meer over dit team, de taken en de continue samenwerking om de beste mogelijke ontwikkelingen binnen de zogeheten...

Ontdek meer
Werken met studenten is het leukste dat er is!

Wat verwacht je als je bij een grote onderwijsorganisatie als Avans aan de slag gaat? En kloppen die verwachtingen ook met de werkelijkheid? Dit jaar maakten veel nieuwe medewerkers al een sprong in het diepe bij Avans...

Ontdek meer
Schermweergave tools.avans.nl op laptop voorzien van disclaimer
Alle online tools op één plek!

Handige online programmaatjes als didactische ondersteuning voor lessen, informatie te tonen of te delen, interactiviteit te bevorderen. Elke dag komen er ergens ter wereld wel een aantal van dit soort tools bij. Dan is...

Ontdek meer
Leerlingen leren met koptelefoon Silent Disco
Nieuwe succesvolle onderwijsvormen in coronatijd

Het coronatijdperk daagt ons uit om versneld op nieuwe manieren onderwijs te geven. Bij de start van de pandemie communiceerden docenten veelal met behulp van MS Teams aan studenten, die op hun beurt thuis of in hun...

Ontdek meer
Intensief samen ontwikkelen voor het optimale resultaat

Samen ontwikkelen geeft vrijwel altijd het beste resultaat. Samen weet je immers meer. En samen kom je verder. De ene partij - de interne klant of stakeholder - bedenkt wat hij of zij zou willen. Wat het ideale...

Ontdek meer
ICTO Coaches van grote waarde bij Online Onderwijs

Sinds circa 2 jaar heeft Avans in elke academie ICTO Coaches. De kerntaak van een ICTO Coach is het helpen van docenten bij het didactisch verantwoord inzetten van digitale onderwijstools. Elfi Scheffers is – samen met...

Ontdek meer
1 6