Onderwijslogistiek

Het programma Onderwijslogistiek optimaliseert het logistieke proces voor plannen en roosteren bij Avans. Dit verandertraject is een gezamenlijke trektocht. Roosters voor lessen en toetsen worden beter studeerbaar, doceerbaar, organiseerbaar en betaalbaar. Ook is er meer ruimte om zelf te kunnen plannen.

  • Status In ontwikkeling
  • Doel Efficiënter (samen)werken

Het inplannen van lessen is altijd een grote uitdaging. Avans Hogeschool heeft maar liefst 61 hbo-opleidingen, 32.900 studenten en ruim 2.800 medewerkers. Samen delen we de leslokalen binnen de 13 gebouwen van Avans. Daarbij hebben studenten en docenten allemaal hun eigen wensen en is er niet altijd een geschikte ruimte beschikbaar.

Met het programma Onderwijslogistiek willen we:

  • de studielast van studenten verbeteren. 

  • dat studenten tevreden zijn over hun lesrooster. 

  • docenten efficiënter inzetten en beter matchen met de vraag vanuit het onderwijs. 

  • beter gebruikmaken van de ruimtes in onze gebouwen. 

  • sneller kunnen anticiperen op wijzigingen. 

  • eenvoudiger kunnen plannen en roosteren, waardoor er meer tijd is voor het onderwijs. 

  • studenten en docenten de mogelijkheid bieden om deels zelf hun eigen agenda te kunnen inplannen.

  • het kunnen faciliteren van flexibel onderwijs voor de combinatie van de student, de docent en het werkveld in deze snelveranderende wereld.

Tekening Onderwijslogistiek

Product Vision Board

De visie, doelgroepen, producten en doelstellingen van de Onderwijslogistiek staan beschreven in het Product Vision Board. 

Onderwijslogistiek verbeeld

De volgende animatie geeft een beeld van hoe wij de toekomst zien van Onderwijslogistiek in Avans Hogeschool in 2025: 

Contact

Wil je meer informatie of heb je vragen of opmerkingen over dit project? Neem dan contact op met Thea van Rijen, Product Owner Onderwijslogistiek.

Laat je inspireren!

Verhalen en ervaringen uit de praktijk!

AvansStudyPath live voor deeltijd

In één oogopslag je modules online bij elkaar. En dan zelf bepalen en zelf kiezen wat je wanneer doet. Met de live-gang van AvansStudyPath (werknaam onderwijscatalogus) is dit nu mogelijk voor deeltijdstudenten. Een...

Visie op ‘blended’ leren in coronatijd

Paul Marijnissen is werkzaam als ICTO Coach bij de Academie voor Communicatie & User Experience (ACUE). Vier dagen per week ondersteunt hij docenten van zijn academie bij hun ICT-vragen en wensen. Met de maatregelen...

Colleges via MS Teams

In deze coronatijd is iedereen ad-hoc en massaal overgestapt op online lesgeven. Jordy Vissenberg – docent/coach – had hier inmiddels al behoorlijk wat ervaring mee opgebouwd. Hij was namelijk één van de eersten binnen...

Avans digitaliseert in recordtempo

Online colleges, digitale studieprojecten en straks zelfs thuistoetsen: vanwege de coronamaatregelen is Avans Hogeschool binnen enkele weken volledig gedigitaliseerd.

ICTO Coaches van grote waarde bij Online Onderwijs

Sinds circa 2 jaar heeft Avans in elke academie ICTO Coaches. De kerntaak van een ICTO Coach is het helpen van docenten bij het didactisch verantwoord inzetten van digitale onderwijstools. Elfi Scheffers is – samen met...

1 5