Avans One

Avans One de flexibele, digitale omgeving die toegang biedt tot alle relevante informatie, communicatie en (door Avans beschikbaar gestelde) digitale toepassingen.

Avans One landingspagina afbeelding
  • Status Doorlopend project
  • Doel Alles op één plek

Avans One

Voor studenten, docenten en medewerkers die tijdens hun studie of werk allerlei onderwijs gerelateerde of ondersteunende taken willen uitvoeren en informatie nodig hebben is er Avans One. Dit is een flexibele, digitale omgeving die toegang biedt tot alle relevante informatie, communicatie en (door Avans beschikbaar gestelde) digitale toepassingen. Dit wordt op een overzichtelijke, gebruiksvriendelijke manier, op één plaats op maat bij elkaar gebracht, waardoor de kwaliteit van de informatie voorziening wordt verbeterd.

Anders dan het huidige iAvans, zijn de Avans apps en andere (externe) tools in Avans One volledig op de individuele gebruiker afgestemd en sluit het continu naadloos aan bij de actuele, persoonlijke informatiebehoefte van de gebruiker. Tevens verbindt en motiveert het de gebruiker actief om samen met anderen (interdisciplinair) te leren, te werken en te onderzoeken.

Tekening Avans One

Avans One is een schil

Avans One is een schil over veel Avans systemen, zoals Osiris, Brightspace, roosters etc. heen. De informatie uit bestaande systemen wordt in deze app (al dan niet gecombineerd) ontsloten waarbij de gebruiker niet steeds opnieuw hoeft in te loggen en wisselen tussen systemen.

De Avans One app is nu te downloaden voor studenten. Wil je meer weten over deze handige app? Je vindt meer informatie op de landingspagina van Avans One.

Bezoek landingspagina Avans One

Gebruiker staat centraal

Student, docent of medewerker, het belangrijkste uitgangspunt bij de ontwikkeling van Avans One is het betrekken van de gebruiker. Zij staan bij alles wat we doen centraal of het nu gaat om onderzoek, validatie, co-creatie, testen of andere fases in het ontwikkeltraject.

Ben je nieuwsgierig naar hoe we studenten hebben betrokken bij de ontwikkeling van de Avans One app? Je leest er meer over op de pagina "Gebruiker centraal bij ontwikkeling Avans One".

Vervolgstappen

Met de komst van de app voor studenten hebben we al een enorme stap gezet. Dit betekent echter niet dat onze missie is voltooid. De komende periode gaan we verder met het doorontwikkelen van de studenten app. Er worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd zoals bijvoorbeeld een todo-functionaliteit, lokaalbeschikbaarbeid, en het ontvangen van Brightspace meldingen in de app. Daarnaast blijven we op basis van feedback die we krijgen nieuwe wensen en mogelijkheden onderzoeken.

Naast de Avans One app, werken we aan een desktop applicatie voor studenten. Hiermee kun je op je laptop dezelfde informatie en meer raadplegen als op je mobiel, met daarbij slimme integratie van onder andere AvansStudypath, AvansConnect, Osiris Student, BrightSpace etc. De desktop versie gaat voorzien in de behoefte om te reflecteren en te projecteren.

AvansOne voor desktop

Je zou het bijna vergeten maar Avans One richt zich niet alleen op studenten. In het voorjaar 2021 verwachten we de eerste versie van de Avans One docenten app te lanceren. De app voor docenten vertoont in de basis veel gelijkenissen met de studenten app maar geeft daarnaast inzicht in informatie die voor docenten relevant is zoals de SLB-voortgang, opdrachten en de inleverstatus. Verder werken we aan een Avans One app voor medewerkers en bijbehorende desktop versie.

Contact

Veel vragen over de Avans One app hebben we al voor je verzameld op de FAQ pagina. Staat je vraag er niet bij of heb je opmerkingen neem dan contact op met Suzie Kamer, Product Owner Avans One.

Ben je geïnteresseerd in meer achtergrond informatie over de totstandkoming van Avans One bezoek dan de pagina "Avans One, wat eraan voorafging".

FAQ Ambitie 2025

Laat je inspireren

Verhalen en ervaringen uit de praktijk!

Betrokkenheid en nazorg voor succesvolle implementatie Hireserve

Dit voorjaar is een nieuwe online module voor het werven en aannemen van nieuwe Avans medewerkers geïntroduceerd, Hireserve. Het implementeren van zo’n online recruitmentmodule is een behoorlijke klus. En heel...

Technologie & Data
Meer informatie

Studenten helpen mee met ontwikkeling Avans One

Voor studenten, docenten en medewerkers die tijdens hun studie of werk onderwijsgerelateerde of ondersteunende taken willen uitvoeren en informatie nodig hebben komt er Avans One (voorheen Avans Portaal). Als eerste...

Technologie & Data Onderwijs
Meer informatie

Implementatie Brightspace in volle gang

Het zijn bijzondere tijden, het coronavirus houdt iedereen veelal thuis, en Avans kraakt van de digitalisering. Het team dat verantwoordelijk is voor de implementatie van het nieuwe Leer Management Systeem (LMS),...

1 3