Avans One

Avans One is de app waarin uiteindelijk alles samenkomt. Eén flexibele, digitale omgeving die toegang biedt tot alle relevante informatie, communicatie en door Avans beschikbaar gestelde digitale toepassingen. Met Avans One ontwikkelen we een krachtige tool om flexibel onderwijs mogelijk te maken. Een van de pijlers van onze ambitie met als doel wendbare en veerkrachtige professionals op te leiden.

Betere informatievoorziening

Om flexibel onderwijs mogelijk te maken zijn de juiste hulpmiddelen nodig. De Avans One app voorziet in deze behoefte. Alle relevante informatie, communicatie en digitale toepassingen worden op een overzichtelijke, gebruiksvriendelijke manier op één plaats bij elkaar gebracht. Hierdoor verbeteren we de kwaliteit van de informatievoorziening. Handig voor studenten, docenten en medewerkers die tijdens hun studie of werk onderwijsgerelateerde of ondersteunende taken uitvoeren en informatie nodig hebben.

Afgestemd op gebruiker

Anders dan het huidige iAvans zijn de Avans-apps en externe tools in Avans One volledig op de individuele gebruiker afgestemd. Het sluit in de toekomst naadloos aan bij de actuele, persoonlijke informatiebehoefte van de gebruiker. Tevens verbindt en motiveert het de gebruiker actief om samen met anderen (interdisciplinair) te leren, te werken en te onderzoeken. Avans One is een schil over veel Avans-systemen, zoals Osiris, Brightspace en roosters heen. De informatie uit bestaande systemen wordt in deze app, al dan niet gecombineerd, ontsloten. Daarbij hoeft de gebruiker niet steeds opnieuw in te loggen en te wisselen tussen systemen.

Wil je de app downloaden of wil je meer weten over deze handige app? Je vindt meer informatie op de landingspagina van Avans One.

Bezoek landingspagina Avans One

Gebruiker staat centraal

Student, docent of medewerker, het belangrijkste uitgangspunt bij de ontwikkeling van Avans One is het betrekken van de gebruiker. Zij staan bij alles wat we doen centraal of het nu gaat om onderzoek, validatie, co-creatie, testen of andere fases in het ontwikkeltraject.

Ben je nieuwsgierig naar hoe we studenten hebben betrokken bij de ontwikkeling van de Avans One app? Je leest er meer over op de pagina "Gebruiker centraal bij ontwikkeling Avans One".

Waar we nu staan

Met de komst van de mobiele app voor studenten hebben we al een enorme stap gezet. Dit betekent echter niet dat onze missie is voltooid. De komende periode blijven we op basis van feedback die we krijgen nieuwe wensen en mogelijkheden onderzoeken en niet alleen voor de studenten. Ook docenten en medewerkers kunnen nu al gebruik maken van de Avans One app. De app voor docenten vertoont in de basis veel gelijkenissen met de studenten app maar geeft daarnaast inzicht in informatie die voor docenten relevant is zoals opdrachten en de inleverstatus.

Avans One in 2025

Naast de Avans One app, werken we aan een desktop applicatie. Hiermee kun je ook op je laptop of tablet relevante informatie en communicatie van Avans raadplegen, met daarbij slimme integratie van onder andere AvansStudyPath, AvansConnect, Osiris, Brightspace etc. Ook hierin is het naadloos ontsluiten van persoonlijke en relevante informatie de sleutel tot het succes.

Avans One Resultaten

Contact

Vragen over de Avans One app mobiele app hebben we al voor je verzameld op de FAQ pagina. Staat je vraag er niet bij of heb je opmerkingen neem dan contact op met Suzie Kamer, Product Owner Avans One.

Ben je geïnteresseerd in meer achtergrondinformatie over de totstandkoming van Avans One bezoek dan de pagina "Avans One, wat eraan voorafging".

Ervaringen

De ambitie zie je, doe je én voel je samen. De ervaringen delen versterkt die verbondenheid. Daarom lees je hier de mooiste verhalen.

Samen ontwikkelen én ruimte voor open werksfeer met agile werken

Suzie Kamer werkte bij Avans als online marketeer en maakte begin dit jaar de overstap naar een voor haar nieuwe rol als product owner van Avans One. Een mooie uitdaging, waarbij ook het agile werken dagelijkse praktijk...

Ontdek meer
Avans One applicatie op Samsung
Ambitieverhaal Claudia Vreeswijk

Projectleiders van Ambitie 2025 geven een kijkje in ontwikkelingen en hun perspectief op de verschillende thema’s van Ambitie 2025. Ze bespreken hun persoonlijke ambities, eerste successen, maar ook de hobbels tijdens...

Ontdek meer
Avans One applicatie op iPhone
Studenten helpen mee met ontwikkeling Avans One

Voor studenten, docenten en medewerkers die tijdens hun studie of werk onderwijsgerelateerde of ondersteunende taken willen uitvoeren en informatie nodig hebben komt er Avans One (voorheen Avans Portaal). Als eerste...

Ontdek meer
1 3