Student Support

Een speerpunt van de Ambitie 2025 is het welzijn van Avansstudenten. Uit onderzoek blijkt dat studenten steeds meer behoefte hebben aan mentale begeleiding. Zo hebben ze in toenemende mate last van (prestatie)druk en eenzaamheid. Wendbaarheid en veerkracht zijn dan ook eigenschappen die steeds belangrijker worden in een snel veranderende maatschappij. Door te investeren in begeleiding, vergroten we de veerkracht van onze studenten. Daar plukken ze tijdens én na hun studie de vruchten van.

Student Support speelt een centrale rol bij het verbeteren van studentenwelzijn. De medewerkers van Student Support zijn het eerste aanspreekpunt voor studenten én studentbegeleiders die vragen hebben over welzijn, begeleiding en ontwikkeling, los van de specifieke opleiding die ze volgen. Bij Student Support komen alle afdelingen rondom deze thema’s samen: het studentendecanaat, het Avans Ondernemerscentrum, peercoaching, de Studenten Informatie Balie, International Office, de consulent seksuele gezondheid en de Avansbrede studieadviseurs.

Student Support is online en fysiek bereikbaar: aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch en op de Hogeschoollaan in Breda. Op beide plekken vind je als student of studentbegeleider alle informatie die je nodig hebt. Je kunt er een afspraak maken voor begeleiding, een persoonlijk gesprek of een training. En studentbegeleiders kunnen in de fysieke omgeving hun kennis uitwisselen.

Nieuws

Eén punt voor studenten en begeleiders

26 apr.. 2022

Met de flexibilisering en herinrichting van ons onderwijs is het belangrijk dat studenten op een centraal punt terechtkunnen voor alle vragen en activiteiten rond welzijn, begeleiding en ontwikkeling buiten hun...

1 1