Webinar 'Herontwerpen in het kader van het Onderwijsmodel'

Vanuit het bouwteam Onderwijs verzorgen we op 4 november een webinar over de onderwijsvernieuwingen rond Ambitie 2025. Ben jij erbij?

In september zijn we officieel begonnen met de eerste experimenten die te maken hebben met de transitie naar meer flexibel onderwijs dat voldoet aan de kaders van het Onderwijsmodel. Experimenten die ondersteund worden via het bouwteam Onderwijs, waarvoor de financiering is geregeld en waar we de eerste leerervaringen op gaan doen om later op te kunnen schalen. Tegelijkertijd horen we van allerlei initiatieven van opleidingen en academies die ook aan de slag willen met hun onderwijs of bezig zijn grip te krijgen over wat de ambitie en het onderwijsmodel nu van ze vraagt.

Vanuit het bouwteam Onderwijs verzorgen we op 4 november een webinar over de onderwijsvernieuwingen rond Ambitie 2025.

  • Webinar: herontwerpen in het kader van het Onderwijsmodel: wat kunnen we al doen?

  • Voor wie: ambassadeurs van de ambitie, docenten met ontwikkeltaken, leden van curriculum- of onderwijscommissies

  • Datum: 4 november, 10.00 u – 12.00 u

In dit webinar willen we jullie meenemen in:

  • wat er momenteel gebeurt

  • welke aanpak we hanteren en hoe we die kleine groep van starters willen gaan uitbreiden

  • maar we willen vooral stil staan bij wat je als academie, als opleiding of als toekomstig cluster(partner) al kan doen ter voorbereiding op die onderwijstransitie, zonder dat je al in een experiment zit.

We besteden aandacht aan de fase van oriënteren en verkennen: wat je daarin met wie kunt doen, hoe je dat zou kunnen doen, waar je allemaal rekening mee dient te houden en welke documenten, uitgangspunten en kaders hierbij kunnen helpen. We besteden ook aandacht aan de fase van het herontwerp van de blauwdruk: Wat is de ‘koninklijke weg’? Welke ontwerpstappen doorloop je? Welke hulpmiddelen zijn hiervoor beschikbaar? Wie kunnen je helpen? Wat weten we al, maar ook wat weten we nog niet? Een webinar betekent dat we het uitleggen, dat we de informatie delen. Niet dat we het al gaan toepassen. Dat is wat je zelf met je opleiding, academie of cluster kunt doen. Nu in de voorfase, straks in een experiment of tijdens de uitrol. We willen de energie die er nu is niet verloren laten gaan. Én we willen graag dat wat jullie doen goed aansluit op wat er vanuit het bouwteam wordt opgezet. Zodat we samen aan het Onderwijsmodel werken en hiermee de Avans ambitie kunnen realiseren.

Wil je het onderwijsmodel bekijken of je kennis opfrissen lees dan het nieuwsbericht 'Avans werkt aan nieuw onderwijsmodel'.