Samen op weg naar flexibel onderwijs

Inmiddels zijn we een aantal maanden op weg om met verschillende experimenten het flexibel onderwijs vorm te geven. De kaders van het Onderwijsmodel zijn hierin leidend. Zo is een aantal opleidingen vol enthousiasme van start gegaan met experimenten op het gebied van blauwdrukontwikkeling, ISAT-samenwerking, switchen en de interdisciplinaire programma track energietransitie.

Tijdens de webinar: Herontwerpen in het kader van het Onderwijsmodel, zijn we dieper ingegaan op deze experimenten en de logische route die we volgen voor het realiseren van de ambitie. De integrale aanpak die we doorlopen bestaat uit 3 fasen voor het herontwerpen van het onderwijs. Meer over deze fasen en de onderwijsexperimenten zie je in de infographic.

Infographic op weg naar flexibel onderwijs

We hebben bewust gekozen om eerst op kleine schaal te experimenteren, zodat we samen kunnen ontdekken wat werkt en later kunnen opschalen. Benieuwd geworden naar de eerste leerervaringen van docenten, leercoaches en onderwijskundigen uit de experimenten? Sluit dan aan bij de online Onderwijsconferentie op 24 januari, 2022 van 13.00 – 17.00 uur. Tijdens deze interactieve middag delen verschillende deelnemers uit de experimenten hun ervaringen en kijken we naar de thema’s: leidinggeven aan verandering, oriënteren en verkennen en blauwdrukontwikkeling.

Wil je meer weten over de kaders van het Onderwijsmodel of je kennis opfrissen? Je leest er alles over in het magazine.