Deelnemers experimenten delen eerste leerervaringen

Bouwteam Onderwijs blikt terug op een succesvolle Onderwijsconferentie die op 24 januari online werd gehouden voor alle collega’s binnen Avans. Docenten en ondersteuners van de onderwijsexperimenten deelden hun eerste leerervaringen tijdens deze interactieve middag en vertelden meer over de aanpak die we volgen om de Ambitie 2025 waar te maken. Dit alles met als doel om de volgende groep enthousiaste collega’s die in februari van start gaat met nieuwe onderwijsexperimenten meer kennis en ervaring mee te geven.

In september 2021 zijn de eerste onderwijsexperimenten gestart op het gebied van ISAT-samenwerking, switchen, het onderwijsportfolio onderzoekszwaartepunt energietransitie en blauwdrukontwikkeling. Vanaf dat moment zijn er verschillende academies en opleidingen al experimenterend aan de slag gegaan om flexibel onderwijs vorm te geven.

Leerervaringen delen

Tijdens de Onderwijsconferentie kwamen zowel onderwijskundigen, leercoaches als docenten van de opleidingen International Business, Ondernemerschap en Retail Management, ATIx (voorheen AE&I), Chemie, Bouwtechnische Bedrijfskunde, Mens en Techniek en Technische Bedrijfskunde aan het woord. Zij vertelden wat er goed ging binnen de experimenten, tegen welke uitdagingen zij aan liepen en hoe zij hiermee om zijn gegaan zodat zij dit jaar een doorstart kunnen maken. Panelleden waaronder Jacomine Ravensbergen (Lid College van Bestuur), Peter Verkoeijen (Lector Brein en Leren), Rien Brouwers (Directeur Academie voor Deeltijd) en Imke van Gaal (Innovatieregisseur) reageerden op de leerervaringen en beantwoorden vragen van kijkers.

Wij hebben de belangrijkste leerervaringen van docenten en ondersteuners binnen de verschillende onderwijsexperimenten voor je op een rij gezet in een document.

Onderwijsconferentie terugkijken

Heb je de Onderwijsconferentie gemist of wil je bepaalde programmaonderdelen nog een keer zien? Kijk dan de video van deze inspirerende middag. De video is in hoofdstukken ingedeeld zodat je makkelijk kunt navigeren.

Meer informatie

Tijdens de conferentie zijn verschillende onderwerpen die te maken hebben met de onderwijstransitie besproken, neem een kijkje in onze online marktplaats voor meer achtergrondinformatie.