Veerkracht aflevering 7: Dromen waarmaken

Jeroen Davidse werkt sinds enkele jaren als Community Manager en Beeldmaker bij de Diensteenheid Marketing, Communicatie & Studentenzaken (DMCS) van Avans. "De meeste mensen vinden het heel bijzonder dat ik dit werk doe. Zeker als ik erbij vertel dat ik een visuele beperking heb: achromatopsie, een vorm van kleurenblindheid. Dat is een uitdaging, maar het heeft me er nooit van weerhouden mijn droom na te jagen.” Jeroen geeft aan dat het belangrijk is om te denken in oplossingen. Altijd op zoek te gaan naar hoe dingen wél kunnen en de samenwerking op te zoeken met anderen.

“Durf om hulp te vragen. Iedereen in je omgeving is bereid je te helpen, maar je moet het wel vragen.”

Jeroen Davidse, Community Manager en Beeldmaker DMCS

Zijn passie voor video- en fotografie heeft hij van huis uit meegekregen. "Mijn opa was fotograaf. In de huiskamer stond altijd een oude Hasselbladcamera, met zo'n doek voor over je hoofd, dat vond ik als kind al fantastisch. Daar is mijn liefde voor beeld eigenlijk begonnen". Jeroen rondde eerst met succes de mbo-opleiding Audiovisuele Vormgeving af. Daarna studeerde hij af bij de opleiding Communication & Multimedia Design van Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch.

Dit is alweer aflevering 7 uit de videoreeks Veerkracht. In de video’s zie je inspirerende verhalen van medewerkers en studenten van Avans, die hebben bewezen over de nodige veerkracht te beschikken. Een van de speerpunten binnen de Ambitie 2025. We willen niet alleen veerkrachtige studenten opleiden, maar hebben die veerkracht ook nodig om die ambitie te realiseren.