Veerkracht in beeld

De veranderende wereld om ons heen vraagt van studenten en iedereen binnen het onderwijs veel aanpassingsvermogen. Het ontwikkelen van wendbaarheid en veerkracht is daarin essentieel. Hoe Avans hier met de ambitie invulling aan geeft, is slechts een deel van het verhaal. Hoe studenten, medewerkers en het werkveld zich hierbij aansluiten is minstens zo belangrijk. In de nieuwe videorubriek zie je hoe Avans’ers invulling geven aan wendbaarheid en veerkracht.

Bekijk ze allemaal!

Veerkracht aflevering 7

Jeroen Davidse werkt sinds enkele jaren als Community Manager en Beeldmaker bij DMCS. Heel bijzonder als je bedenkt dat hij een visuele beperking heeft. Toch heeft het Jeroen er nooit van weerhouden om zijn droom na te jagen.

Veerkracht aflevering 6

Jacomine Ravensbergen leerde op het water letterlijk en figuurlijk omgaan met omstandigheden van buiten. Veerkracht is voor haar het vermogen om adaptief te zijn. De wil om te veranderen. Reflecteren en reageren op onverwachte omstandigheden.

Veerkracht aflevering 5

Denken in mogelijkheden, is het motto van Christel Verbogt. Nadat ze op haar zeventiende in een rolstoel terecht kwam, weigerde ze in beperkingen te denken. In aflevering 5 van de videoreeks vertelt zij haar verhaal.

Veerkracht aflevering 4

Starten bij een nieuwe werkgever tijdens de coronapandemie. Een flinke uitdaging, waar ook Patrick Moerkens mee te maken kreeg. Als nieuwe docent online les te moeten geven, dat vraagt om flexibiliteit.

Veerkracht aflevering 3

In aflevering 3 vertelt Anouk Glaudemans docent Social Work en winnares van Heel Holland bakt 2020 over haar turbulente leven en het omgaan met tegenslag.

Veerkracht aflevering 2

Aflevering 2 vertelt het verhaal van Business Innovation student Sem Koole. Door corona ging zijn minor in Zuid-Korea niet door. Hij gooide het over een andere boeg en vertrok naar het enige land waar hij wél zonder restricties heen kon: IJsland.

Veerkracht aflevering 1

In de eerste aflevering van de serie Veerkracht vertelt Sarah Wilton (College van Bestuur Avans) hoe gebeurtenissen in haar jeugd haar flexibel, veerkrachtig en vooral ook weerbaar hebben gemaakt.