Veerkracht aflevering 6: Tegen de stroom in

Jacomine Ravensbergen is inmiddels een vertrouwd gezicht in het College van Bestuur van Avans, dat ze samen met Philippe Raets en Sarah Wilton vormt. Tijdens haar studietijd in Leiden maakte Jacomine kennis met de roeisport. Op het water leerde ze letterlijk en figuurlijk omgaan met de omstandigheden van buiten. Tegelijkertijd deed ze haar eerste bestuurlijke ervaring op als voorzitter van de roeivereniging. De lessen die ze in én buiten de roeiboot leerde, brengt ze nog steeds in de praktijk.

Als ik aan veerkracht denk, denk ik aan het vermogen om adaptief te zijn. De wil om te veranderen. Reflecteren en reageren op onverwachte omstandigheden.

Jacomine Ravensbergen, College van Bestuur (CvB) Avans hogeschool

"Omgaan met verlies bijvoorbeeld. Opstaan, verder gaan en het beter doen: dan pas kun je tot grote hoogte gaan. Zo is het ook in de sport. Bovendien is de succeservaring groter, naarmate de inspanning groter is. Met de Ambitie 2025 staan we ook voor een pittige opgave. Dat gaat echt niet altijd goed. Maar met de wil om van fouten te leren, komen we tot een heel mooi resultaat.”

Dit is aflevering 6 uit de videoreeks Veerkracht. Veerkracht is een belangrijk thema binnen de Ambitie 2025: we willen niet alleen veerkrachtige studenten opleiden, maar kunnen die veerkracht ook goed gebruiken als we die ambitie willen realiseren. In de video’s zie je inspirerende verhalen van medewerkers en studenten van Avans, die hebben bewezen over de nodige veerkracht te beschikken.