Veerkracht aflevering 2: Wendbare student Sem

Avans wil wendbare en veerkrachtige professionals opleiden die bijdragen aan een duurzame toekomst. Met goed ingericht onderwijs kan Avans studenten daarin trainen en begeleiden, maar er zijn ook studenten die dit van nature al volop beheersen. Neem Business Innovation student Sem Koole. Zijn minor in Zuid-Korea ging door de coronapandemie niet door. Wendbaar en veerkrachtig als hij is, besloot hij het over een andere boeg te gooien. Sem vertrok namelijk naar het enige land waar hij wél zonder restricties heen kon: IJsland.

Ik heb ook gewoon hele goede docenten gehad die mij toen hebben geholpen bij het praktijkbureau bij Avans. Omdat ik ook een goed verhaal had.

Sem Koole, Student Business Innovation

Een wendbare organisatie

Sem heeft zelf zijn kans gecreëerd en gepakt, maar Avans heeft hem hierin ook gesteund en geholpen.

Dit bewijst maar weer hoe ondersteunend een organisatie kan en moet zijn wanneer studenten het initiatief nemen. Voor een sterke, lerende organisatie die meebeweegt met de student en het werkveld is een heel krachtig fundament nodig. Het opleiden van wendbare en veerkrachtige professionals kan alleen als Avans daar ook op is ingericht én medewerkers en docenten ook over deze eigenschappen beschikken.