Ambition Radio

We zijn samen goed op weg met het realiseren van Ambitie 2025 en hebben al flink wat stappen gezet. En we blijven ontwikkelen en stappen vooruit zetten. De komende maanden maken we samen radio om stil te staan bij onze successen. Maar ook bij wat minder goed gaat. Met een knipoog naar onszelf. Kom luisteren naar Ambition Radio!

Elke uitzending bespreken we met collega's en studenten hoe zij de Ambitie 2025 beleven. Over wat ze doen en hoe ze dit doen. Natuurlijk is er ook veel muziek. Verzoeknummers van de gasten, waar voor hen een eigen verhaal bij hoort. Of vraag je eigen verzoeknummer aan dat je doet denken aan onze Ambitie 2025.

Je krijgt het laatste ambitienieuws. En je kunt een toffe prijs winnen door het Avansstemgeluid te raden. Lars Sørensen van One Day Radio host de uitzendingen met afwisselend een co-host.

Kon je niet live meeluisteren? Luister dan de laatste uitzending terug

Verdiepende podcasts

Onze gasten hebben meer te vertellen dan terugkomt in de live-uitzending. Daarom is er na elke uitzending van elke gast een aanvullende podcast te beluisteren. Hieronder kun je de podcasts beluisteren van de afleveringen die al zijn opgenomen.

Studenten op een trap

Samenwerken Next Level!

Uitzending 30-11: luister terug

In uitzending 3 van Ambition Radio stond het thema co-creatie centraal. Hierover gingen we in gesprek met 2 collega's, 1 student en 1 praktijkpartner:

  • Jel Bedaux, verbinder en aanjager van co-creatie vanuit het Avans Ondernemerscentrum én bouwteam co-creatie. Zij vertelde hoe we binnen Avans succesvol kunnen co-creëren.

Beluister ook de verdiepende podcast met Jel

  • Eric van Gennip, docent Business Innovation, een van zijn studenten Jade van der Weerden en Noura Marmouk van thuiszorgorganisatie Thebe. Zij kwamen praten over de samenwerking met VGZ en Thebe. Deze langdurige samenwerking resulteert in innovatieve pilots om de zorg te verbeteren. Hoe beleven onze gasten dit, welke energie brengt de samenwerking met zich mee en hoe werk je met veel partijen samen aan 1 thema?

Studenten Teun en Joris van de Koningstheateracademie mochten natuurlijk niet ontbreken, met hun geheel eigen kijk op het thema van deze aflevering.

Beluister deel 1

Beluister deel 2

Co-host: vicevoorzitter College van Bestuur Jacomine Ravensbergen

Luister de uitzending terug

Hoe beleef jij de ambitie?

14 december 12.00 - 13.00 uur

Informatie over deze uitzending volgt later.

Experimenten in vogelvlucht

Uitzending 2-11: luister terug

In de allereerste uitzending van Ambition Radio gingen we in gesprek met 3 collega’s.

  • Leercoach Laura van Hinthum over Teacher Design Teams. Laura maakte in 2013 de overstap van het bedrijfsleven naar het onderwijs. Sinds 3 jaar werkt ze als docent bij Avans Associate degrees en als leercoach werkt ze inmiddels ook aan flexibel onderwijs. "Alles draait om aandacht!" is haar motto.

Beluister ook de verdiepende podcast met Laura

  • International Business docent William Aarts over zijn ervaringen met het vormgeven van onderwijs over academies heen (ISAT). William werkt sinds 2015 bij Avans. Hij was betrokken bij een van de eerste onderwijsexperimenten van de Ambitie 2025 (ISAT), en geeft het onderwijs nu samen met collega’s verder vorm.

Beluister hier ook de verdiepende podcast met William

  • En docent Esmeralda de Punder over blauwdrukontwikkeling bij de Academie voor Business en Entrepreneurship. Esmeralda maakte na een carrière in het bedrijfsleven recent de overstap naar het onderwijs. Ze maakt meteen onderdeel uit van het Blauwdrukontwikkelteam (BOT) van de opleiding Commerciële Economie in Breda.

Beluister hier ook de verdiepende podcast met Esmeralda

Studenten Joris en Teun van de Koningstheateracademie gaven een ludieke visie op Ambitie 2025 en onze onderwijsexperimenten.

Beluister deel 1

Beluister deel 2

Co-host: Sarah Wilton van het College van Bestuur

Luister de uitzending terug

Keuzevrijheid

Uitzending 16-11: luister terug

In de tweede uitzending van Ambition Radio stond het thema keuzevrijheid centraal. Hierover gingen we in gesprek met 2 studenten en 1 collega:

  • Didi Sewüster (Mens en Techniek) is derdejaars jaarsstudent Mens & Techniek bij Avans en lid van de AMR. Naast haar studie werkt ze in de gezondheidszorg als zorghulp. Ze vindt keuzevrijheid belangrijk en mooi.

  • Tije Messing is vierdejaars student aan de opleiding Human Resource Management. “Ik vind het interessant en inspirerend om met mensen te werken, daarom heb ik voor deze opleiding gekozen. Ik duik graag in HR-onderwerpen zoals trainen en coachen, performance management, onboarding, werving en selectie.”

Beluister ook de verdiepende podcast met Didi en Tije

  • Studieadviseur Sherida Heilbron werkte jarenlang als kinder- en jeugdtherapeut en maakte de overstap naar het onderwijs. Bij Avans ging ze vorig jaar aan de slag als een van de nieuwe studieadviseurs. Ze wordt het meest blij van studenten begeleiden bij het maken van keuzes, bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en hen laten ontdekken waar hun talenten en drijfveren liggen. Sherida vertelde hoe de nieuwe studieadviseurs van Avans studenten kunnen ondersteunen bij het maken van keuzes.

Beluister ook de verdiepende podcast met Sherida

Studenten Joris en Teun van de Koningstheateracademie kwamen ook weer voorbij: zij vroegen zich hardop af wat je kunt worden als je uiteenlopende studies met elkaar combineert. Ook gingen ze in gesprek met middelbare scholieren over het maken van keuzes.

Beluister deel 1

Beluister deel 2

Co-host: voorzitter College van Bestuur Philippe Raets

Luister de uitzending terug