Ambition Radio van start

Woensdag 2 november werd de allereerste uitzending van Ambition Radio live uitgezonden vanaf de Onderwijsboulevard in Den Bosch. Laagdrempelige radio over de Ambitie 2025, voor en door Avanscollega’s. Tijdens deze aftrap stond het thema onderwijsexperimenten centraal.

Verschillende gasten spraken onder andere over:

  • Teacher Design Teams

  • vormgeving van onderwijs over academies heen (ISAT)

  • blauwdrukontwikkeling binnen de Academie voor Business en Entrepreneurship

Kon je niet live meeluisteren? Luister dan de uitzending terug

Naast de radio-uitzending zijn er podcasts gemaakt met onze gasten, waarin dieper wordt ingegaan op onderwijsexperimenten. Ook de podcasts zijn te beluisteren:

Leercoach Laura van Hinthum over Teacher Design Teams. Laura maakte in 2013 de overstap van het bedrijfsleven naar het onderwijs. Sinds 3 jaar werkt ze als docent bij Avans Associate degrees en als leercoach werkt ze inmiddels ook aan flexibel onderwijs. "Alles draait om aandacht!" is haar motto.

International Business docent William Aarts over zijn ervaringen met het vormgeven van onderwijs over academies heen (ISAT). William werkt sinds 2015 bij Avans. Hij was betrokken bij een van de eerste onderwijsexperimenten van de Ambitie 2025 (ISAT), en geeft het onderwijs nu samen met collega’s verder vorm.

Docent Esmeralda de Punder over blauwdrukontwikkeling bij de Academie voor Business en Entrepreneurship. Esmeralda maakte na een carrière in het bedrijfsleven recent de overstap naar het onderwijs. Ze maakt meteen onderdeel uit van het Blauwdrukontwikkelteam (BOT) van de opleiding Commerciële Economie in Breda.

Ook gaven studenten van de Koningstheateracademie hun visie op de ambitie: beluister deel 1 en luister hier naar deel 2. Co-host van de uitzending was Sarah Wilton, van het College van Bestuur.