"Technologie maakt flexibel onderwijs mogelijk"

Gerdinand Bosch, directeur van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF) bij Avans, is de winnaar van de SURF Onderwijsaward 2021. Deze prijs wordt sinds 2016 elk jaar uitgereikt aan pioniers die zich inzetten voor technologische innovatie in het onderwijs.

Gerdinand Bosch winnaar van de SURF Onderwijsaward 2021

Zijn visie is dat technologie waarde toevoegt voor studenten en docenten.

Christien Bok, INNOVATIEMANAGER ICT & ONDERWIJS BIJ SURF

Ruimte voor creativiteit in de lessen

Gerdinand kreeg de prijs uit handen van Christien Bok, Innovatiemanager ICT & Onderwijs bij SURF. “De visie van Gerdinand is dat technologie waarde toevoegt voor studenten en docenten. Voor studenten leidt dat tot persoonlijk, flexibel onderwijs. En docenten krijgen daardoor alle ruimte voor hun creativiteit in hun lessen. ‘Value for education’ is zijn adagium.” Gerdinand kreeg ook complimenten voor zijn vastberadenheid en zijn constructieve houding.

Samen de uitdaging aangaan

In de Ambitie 2025 van Avans is een belangrijke rol weggelegd voor technologie, waarmee we flexibel onderwijs kunnen aanbieden. Met DIF staat Gerdinand voor de opgave om die nieuwe technologie een waardevolle plek te geven in het onderwijs. “Een grotere uitdaging dan we ooit zijn aangegaan. En dat moet echt samen, samen, samen,” benadrukt hij.

Aanmoediging om door te gaan

Sarah Wilton, lid van het College van Bestuur: “Het is een bevestiging dat de visie die Gerdinand uitdraagt de goede weg is. Die visie past bij onze ambitie en de invulling daarvan. Voor Avans is dit een bevestiging en aanmoediging om hiermee door te gaan.”

Bekijk hoe Gerdinand Bosch werd verrast met de SURF Onderwijsaward 2021!