Onderwijs inspiratie in de communities van Avans

Avans wil vanaf 2025 flexibel onderwijs mogelijk maken voor al haar studenten. Dit betekent dat studenten 25% keuzevrijheid krijgen en daarmee zelf hun leerroute kunnen bepalen. We gaan daarom van aanbodgericht naar vraaggestuurd, modulair onderwijs. Een transitie waarin we eerst op kleine schaal ontdekken wat werkt om daarna samen de Ambitie-top te beklimmen. Het is dan ook belangrijk dat we kennis, idee├źn en ervaringen blijven uitwisselen binnen Avans. Dit doen we via de onderwijs communities. Zij helpen je alvast op weg!

Avans communities om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Community Onderwijs 2025

In Community Onderwijs 2025 staat de weg naar flexibel onderwijs centraal. Verschillende opleidingen binnen Avans zijn al lerende aan de slag gegaan met het modulaire onderwijs. Hierbij brengen zij met uiteenlopende onderwijsexperimenten het nieuwe Onderwijsmodel in de praktijk en gaan zij in september van start om de opbouw van onze opleidingen in lijn te brengen met de Ambitie 2025. Binnen de community delen docenten, onderwijs- en leercoaches hun ervaringen en vertellen zij over de uitdagingen en successen bij het (her)ontwerpen van het onderwijs. Ook is er ruimte om je vragen over het nieuwe Onderwijsmodel aan het bouwteam Onderwijs te stellen.

Vonk Onderwijsinnovatie Community

Heb je zelf een innovatief idee om het onderwijs van Avans te verbeteren of wil je kennis en inspiratie opdoen op het gebied van onderwijsinnovatie in de breedste zin van het woord? Bezoek dan VONK Onderwijsinnovatie Community. Deze community bestaat uit docenten, medewerkers en studenten en heeft als doel om ideeën voor vernieuwend onderwijs tot leven te brengen. Vanuit de community worden innovatieve ideeën bekeken en bij een goed idee komt er een innovatiecoach in beeld. De innovatiecoach helpt bij het verder aanscherpen en uitwerken van het idee waarbij er samen wordt gekeken naar dat wat er geleerd is en wat de vervolgstappen zijn om het idee tot een succes te maken. Beide onderwijs communities zijn toegankelijk voor iedereen binnen Avans, haal er je inspiratie uit of deel je eigen ervaringen en ideeën!