Geef je op voor het webinar Teacher Design Teams

Op 24 juni organiseert het bouwteam Onderwijs samen met Dr. Tjark Huizinga, onderzoeker bij het lectoraat Innovatief en Effectief Onderwijs van Saxion Hogeschool, een webinar over het werken met Teacher Design Teams. Deze bewezen methodiek gaan we vanaf september Avansbreed inzetten om het flexibele onderwijs vorm te geven. Een mooie reden om je op te geven voor dit webinar!

Vanaf het nieuwe schooljaar gaan alle voltijdopleidingen aan de slag met het ontwerpen van een blauwdruk. Hiermee brengen we het onderwijs van Avans in lijn met de Ambitie 2025. Om de transitie naar modulair onderwijs te kunnen maken, zetten we Teacher Design Teams binnen de opleidingen in. In een Teacher Design Team (her)ontwerpen docenten samen met een leer- en onderwijscoach het onderwijs. Zo wordt het ontwerpen van het onderwijs een gedeelde taakinvulling.  Onderzoek laat zien dat wanneer docenten vanaf het begin betrokken zijn bij een onderwijsvernieuwing, de kans op succes toeneemt. Dr. Tjark Huizinga is een expert op het gebied van de Teacher Design Team-methodiek. Hij deed voor onder andere Saxion Hogeschool uitgebreid onderzoek naar de toepassing van Teacher Design Teams in de onderwijspraktijk en werkt zelf al jaren met deze methodiek in verschillende contexten. Tijdens dit interactieve webinar gaat hij in op de basisbeginselen van deze methodiek en deelt hij praktijkvoorbeelden en praktische tips die direct inzetbaar zijn binnen Avans. Ook kun je tijdens deze online sessie vragen stellen aan Tjark.

Webinar: Teacher Design Teams Voor wie: docenten (met ontwikkeltaken), onderwijskundigen, leercoaches, onderwijscoaches en leden van curriculum- of onderwijscommissies Datum: 24 juni van 15.15 uur – 16.30 uur Wil je dit webinar niet missen? Meld je dan nu aan via onderstaande button.