Ambition Radio: beluister aflevering 2

Woensdag 16 november werd de tweede aflevering van Ambition Radio alweer uitgezonden. Deze keer vanaf de Hogeschoollaan in Breda. Laagdrempelige radio over de Ambitie 2025, voor en door Avanscollega’s. Tijdens deze aftrap stond het thema keuzevrijheid centraal.

Deze keer waren er 2 studenten en 1 collega te gast. Zij spraken onder andere over:

  • de behoefte aan flexibiliteit bij het samenstellen van een vakkenpakket en het maken van keuzes

  • de begeleiding bij het maken van studiekeuzes

  • het combineren van uiteenlopende studies

Kon je niet live meeluisteren? Luister dan de laatste uitzending terug

Naast de radio-uitzending zijn er podcasts gemaakt met onze gasten, waarin dieper wordt ingegaan op onderwijsexperimenten. Ook de podcasts zijn te beluisteren:

Didi is derdejaars jaarsstudent Mens & Techniek bij Avans en lid van de AMR. Naast haar studie werkt ze in de gezondheidszorg als zorghulp. Ze vindt keuzevrijheid belangrijk en mooi. Tije is vierdejaars student aan de opleiding Human Resource Management. “Ik vind het interessant en inspirerend om met mensen te werken, daarom heb ik voor deze opleiding gekozen. Ik duik graag in HR-onderwerpen zoals trainen en coachen, performance management, onboarding, werving en selectie.”

Sherida werkte jarenlang als kinder- en jeugdtherapeut en maakte de overstap naar het onderwijs. Bij Avans ging ze vorig jaar aan de slag als een van de nieuwe studieadviseurs. Ze wordt het meest blij van studenten begeleiden bij het maken van keuzes, bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en hen laten ontdekken waar hun talenten en drijfveren liggen.

Studenten Joris en Teun van de Koningstheateracademie hadden weer een geheel eigen kijk op het thema keuzevrijheid en het combineren van uiteenlopende studies: beluister deel 1 en luister hier naar deel 2. Co-host van de uitzending was Philippe Raets, voorzitter van het College van Bestuur.

Ambition Radio 16 november met Philippe