Ambitie 2025: Technologie & Data

Binnen Technologie & Data zijn weer flinke stappen gezet. Veel digitale middelen zien met de start van het nieuwe schooljaar het levenslicht. De gloednieuwe studentenapp Avans One gaat live voor alle studenten, het nieuwe leermanagementsysteem Brightspace wordt op de eerste academies in gebruik genomen, Remindo en Xedule zijn bij vrijwel alle academies in gebruik, het Office 365-project is afgerond, AvansConnect (voorheen Marktplaats) gaat live en AvansStudyPath is beschikbaar voor de Academie voor Deeltijd.

Begeleidende afbeelding Ambitie 2025 nieuwsbericht

Waar bewegen we naartoe?

Een indrukwekkende lijst. Je zou haast gaan denken dat het alleen om de implementatie van digitale middelen in het onderwijs gaat. Maar niets is minder waar. Digitale middelen zijn essentieel, maar niet als doel ‘an sich’. Ze zijn een hulpmiddel om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. En juist die kwaliteit staat hierbij voorop, niet de middelen, apps of ICT. Het bouwen aan Ambitie 2025 betekent een verandering in onze manier van werken, in de benodigde vaardigheden en de daarbij behorende ondersteunende middelen. Dat geldt voor docenten, andere medewerkers én studenten. En daarmee draait technologie & data vooral om verandermanagement. Want wat we gisteren bedacht hadden, kan morgen alweer anders zijn.

Hoe kunnen medewerkers bijdragen?

Het gaat snel op de digitale snelweg. Dat levert veel energie op, en is soms ook complex. Daar moeten we ons als organisatie steeds bewust van zijn. Elkaar blijven helpen is hierbij cruciaal. Want al deze ontwikkelingen staan en vallen met de gebruikers. Vragen die we willen beantwoorden, zijn: Kunnen medewerkers ermee overweg? Zijn studenten er tevreden over? Helpt het om processen binnen onze organisatie duidelijker of eenvoudiger te maken? Wat zijn de volgende stappen om ons onderwijs te verbeteren? Vragen waar de teams achter deze digitale middelen zich continu over buigen. Zij halen behoeftes op uit de organisatie, vertalen deze in nieuwe (digitale) oplossingen, ontwikkelen, implementeren en ontwikkelen weer door. En daarvoor is ook jouw input onmisbaar. De teams van alle digitaliseringstrajecten kijken met enthousiasme uit naar een nieuw schooljaar vol met zinvolle kritische noten en nieuwe ontwikkelingen!