Werken met studenten is het leukste dat er is!

Wat verwacht je als je bij een grote onderwijsorganisatie als Avans aan de slag gaat? En kloppen die verwachtingen ook met de werkelijkheid? Dit jaar maakten veel nieuwe medewerkers al een sprong in het diepe bij Avans als werkgever. En graag delen we die ervaringen. Om anderen, die ook de stap willen wagen, een inkijkje te geven in de digitale onderwijswereld van Avans.

Jel Bedaux startte afgelopen september als product owner bij Avans. Een product owner is binnen een team verantwoordelijk voor het succes van een product, proces of dienst. In het geval van Jel is dat de digitalisering van co-creatie met het werkveld. Eén van de onderliggende, online applicaties is AvansConnect. Met AvansConnect digitaliseren en professionaliseren we de verbinding tussen student, docent en het werkveld.

Jel Bedaux met quote

Doelgroep studenten

Jel: “Ik had het prima naar mijn zin bij mijn vorige werkgever, waar ik ook mede-eigenaar was. Had leuke collega’s en werkte in een innoverende ICT-omgeving aan digitale transitie bij diverse klanten. Er was echter één ding, dat ik daar miste: samenwerken met studenten. In een eerdere rol werkte ik aan de ontwikkeling van een nieuwe opleiding bij een hbo-instelling. Daarbij maakte ik kennis met deze doelgroep en dat beviel goed. Heel goed. Het is de groep die de toekomst gaat dragen, en het kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van studenten vond en vind ik heel waardevol. Voor mij was dit uiteindelijk dé reden om de overstap naar Avans te maken.

Word jij onze nieuwe collega?

In deze nieuwe rol als product owner sta ik uiteraard niet zelf voor de klas. Wel heb ik veel met studenten te maken in de ontwikkeling van onder meer AvansConnect. Studenten testen en geven feedback in reviewsessies. Zo bouwen we samen – met docenten en het werkveld - aan een gebruiksvriendelijke digitale omgeving. Vanaf dag één was ik alweer met studenten aan het kletsen, en voelde ik dat ik de juiste keus had gemaakt."

Sociaal

Ik heb jarenlang gewerkt in het bedrijfsleven en veel te maken gehad met winst-gedreven organisaties. Als je dat achter de rug hebt, is Avans echt een warm, sociaal nest. Verzorgend, ook letterlijk. Dat zit ‘m vaak in de kleine dingen. Zo kregen we in september – toen we nog soms op kantoor mochten zijn - worstenbroodjes en soep aangereikt bij ons bureau. Het contact met collega’s is ook heel prettig. Er is geen competitie. Mensen benaderen je om samen iets beter te maken.

Innovatief

Eerlijk gezegd dacht ik, dat ik de dynamiek in een onderwijsorganisatie wat minder zou vinden dan waar ik vandaan kwam. Iets ‘duffer’. Dat bleek een verkeerde aanname. Ik werk nu in een agile organisatie. Heel vooruitstrevend en voor mij een heel fijne manier van werken. Een aantal zaken zijn nog niet helder, maar dat hoort ook bij mijn functie. Het mag best een beetje ‘fuzzy’ zijn. We zoeken digitaliseringsoplossingen voor het nieuwe onderwijsmodel. Die liggen niet op een plankje klaar. Dat bedenken we samen. Met onderwijskundigen, innovatieregisseurs, studenten, docenten, relatiemanagers, het werkveld, architecten, ontwikkelaars, testers, maar ook met scrum masters en agile coaches. Dat is net zo hip als het klinkt. Stuk voor stuk gedreven mensen, en ik ben blij dat ik daar onderdeel van mag zijn.

Wil je meer weten over werken bij Avans? Of ook onderdeel zijn van onze agile organisatie? Leuk dat je interesse hebt! Neem snel een kijkje op onze website.

Scrum team