Nieuw online Recruitmentproces binnen Avans

Dit voorjaar is de nieuwe online module voor het aannemen van nieuwe Avans medewerkers live gaan. Een hele mooie stap in het digitaliseren van Avans-brede bedrijfsprocessen, die perfect past in Ambitie 2025. Het levert veel tijdswinst op en zorgt voor overzicht en betere samenwerking. Momenteel is de implementatiefase nog in volle gang en zijn er al vele enthousiaste gebruikers.

Niet over 1 nacht ijs

De behoefte om het recruitmentproces aan te passen en te digitaliseren was er al langer. In dit proces gebeurde voorheen veel acties handmatig, waardoor er soms (onnodige) fouten ontstonden. Daarnaast was er Avans breed weinig overzicht. Een externe kandidaat kon bijvoorbeeld solliciteren op twee gelijksoortige functies bij twee verschillende academies, waarbij personeelsconsulenten niet van elkaar op de hoogte waren hiervan. Met het groeien van de organisatie werd ook de prioriteit steeds groter om hier een verbetering in aan te brengen. Begin 2019 is vanuit DP&O gestart met dit digitaliseringstraject en na een intensieve periode van behoeftes inventariseren, leveranciers selecteren en inrichten van het systeem is op 2 maart jongstleden de nieuwe online recruitmentmodule Hireserve live gegaan bij alle academies en diensten van Avans.

Betrokkenheid en nazorg

De livegang betekende overigens niet dat het werk van het projectteam was afgelopen. Juist het trainen en helpen van medewerkers, die hierbij betrokken zijn, is een belangrijk onderdeel van het taakpakket. Zo maken managementassistenten en vacaturehouders op een prettige manier kennis met het nieuwe online systeem Hireserve. Medewerkers worden bij het plaatsen van een online vacature ‘on the go’ meegenomen in het proces en eventuele vragen worden direct beantwoord. Die ondersteuning is gewenst en belangrijk, want daarmee wordt de module meer en meer en op de juiste manier gebruikt. Na enkele maanden zijn er al 114 vacatures in het systeem geplaatst en hebben 51 kandidaten inmiddels een aanstelling bij Avans. En ook niet onbelangrijk: inmiddels hebben ruim 2000 kandidaten via hun eigen account op Hireserve  gesolliciteerd. Een fantastisch resultaat!

Thumbnail Animatie introductie recruitmentsysteem HiReserve NL ondertiteld