Medewerkers aan het woord

Alle gebouwen van Avans zijn gesloten voor studenten, medewerkers en bezoekers. Alleen als je een afspraak hebt en na legitimatie, krijg je toegang tot een van de 4 gebouwen die nog beperkt open zijn. De Hogeschoollaan, waar facilitair medewerker Nathalie Broeders werkt, is 1 van die locaties.
Nathalie vertelt hoe zij het ervaart om in deze coronatijd bij Avans te werken.

‘Sommige collega’s namen koekjes en worstenbrood voor ons mee’

“Het is best saai om in een leeg pand te werken. De dagen duren lang. De balie moet continu bemand zijn, dus we kunnen ook niet zomaar even weg om door het gebouw heen te lopen. Gelukkig hebben we een leuk team. We werken in ploegen, steeds met 2 man tegelijk. Ik mis de mensen uit ons team. Het is fijn dat onze collega’s van ICT-Support er ook zijn. Dat zorgt voor gezelligheid. Ik merk dat onze teams, facilitair en ICT-Support, nu steeds closer worden. Dat is superleuk.

Bezoekers

Als facilitair team zorgen we ervoor dat er niet te veel mensen in het gebouw zijn. Alleen als je een afspraak hebt, mag je naar binnen. Wij controleren of medewerkers en leveranciers niet zomaar zonder afspraak het pand binnenkomen. Ook plannen we in wanneer studenten boeken kunnen ophalen.

Uitgeven beeldschermen en stoelen

Samen met ICT-Support zorgen we ervoor dat collega’s goed thuis kunnen werken. Er zijn veel medewerkers langs geweest die beeldschermen of bureaustoelen hebben opgehaald. Sommigen namen zelfs koekjes en worstenbrood voor ons mee. Echt heel lief.

Uitgifte materiaal facilitair

Werkzaamheden

Nu de Avansgebouwen gesloten zijn, maken we ook gebruik van de situatie door allerlei gepland onderhoud vervroegd uit te voeren, bijvoorbeeld aan liften of sprinklerinstallaties. Ook is het gebouw extra schoongemaakt. Er zijn dus nog steeds mensen aan het werk in ons gebouw. Uiteraard geldt ook hier wel de regel om 1,5 meter afstand te houden. Gelukkig gebeurt dat ook.

Maar al met al is het erg stil. Hopelijk zien we de studenten snel weer terug, want we missen hen heel erg!”

Inspiratie

Voor meer inspirerende verhalen van medewerkers en studenten in tijden van Corona, bezoek je coronavirus.avans.nl.