Take a break met Pausit!

Vanaf half mei is de pauze-app Pausit gelanceerd en beschikbaar voor alle Avans medewerkers. Deze servicetool is er speciaal op gericht om meer te bewegen tijdens werktijd.

Jonge man met telefoon
  • Status In gebruik
  • Doel Efficiënter (samen)werken

Pauze-app Pausit zorgt voor meer beweging onder werktijd

Geen overbodige luxe, omdat veel van de werkzaamheden van medewerkers worden uitgevoerd achter een computerscherm. Door te weinig beweging en steeds eenzelfde houding kunnen klachten ontstaan. De oefeningen in Pausit zorgen voor verlichting van stijfheid en pijn, vermindering van stress, verbetering van de concentratie en verhoging van de productiviteit. De tool is dus echt bedoeld ter preventie van klachten.

Voor ieder wat wils

Pausit werkt heel eenvoudig. Na installatie van de nieuwe app via het Software Center (of Apple Kiosk) kan deze direct gebruikt worden. Medewerkers kunnen de app daarna naar wens inrichten. Staand oefenen of zittend? Oefeningen speciaal voor de rug of liever de nek? Via de instellingen kunnen alle persoonlijke, gewenste keuzes ingesteld worden.

Om ervoor te zorgen dat de oefeningen op de correcte manier worden uitgevoerd, wordt gebruik gemaakt van virtuele personen (‘avatars’). Met deze avatars op het scherm is direct helder hoe een specifieke oefening precies werkt en wat het resultaat is.

Virtuele mensen Avatar Pausit

Eerste gebruikers positief

De livegang van Pausit is heel goed verlopen en inmiddels zijn er al tientallen gebruikers. Zij zijn positief over het gebruik van de app. Pausit is gemakkelijk te installeren, biedt heldere uitleg en het is erg fijn dat de app geheel op maat is in te stellen. De avatar is even een nieuwigheid, maar went snel. En het resultaat? Energiekere medewerkers met een voldaan gevoel!

Een mooie aanvullende service, die ontwikkeld is vanuit de digitaliseringsprojecten gericht op bedrijfsvoering.

Contact

Wil je meer informatie of heb je vragen of opmerkingen over dit project? Neem dan contact op met Janneke Verschoor, Product Owner Pausit.

Laat je inspireren!

Verhalen en ervaringen uit de praktijk!

AvansStudyPath live voor deeltijd

In één oogopslag je modules online bij elkaar. En dan zelf bepalen en zelf kiezen wat je wanneer doet. Met de live-gang van AvansStudyPath (werknaam onderwijscatalogus) is dit nu mogelijk voor deeltijdstudenten. Een...

Visie op ‘blended’ leren in coronatijd

Paul Marijnissen is werkzaam als ICTO Coach bij de Academie voor Communicatie & User Experience (ACUE). Vier dagen per week ondersteunt hij docenten van zijn academie bij hun ICT-vragen en wensen. Met de maatregelen...

Colleges via MS Teams

In deze coronatijd is iedereen ad-hoc en massaal overgestapt op online lesgeven. Jordy Vissenberg – docent/coach – had hier inmiddels al behoorlijk wat ervaring mee opgebouwd. Hij was namelijk één van de eersten binnen...

Avans digitaliseert in recordtempo

Online colleges, digitale studieprojecten en straks zelfs thuistoetsen: vanwege de coronamaatregelen is Avans Hogeschool binnen enkele weken volledig gedigitaliseerd.

ICTO Coaches van grote waarde bij Online Onderwijs

Sinds circa 2 jaar heeft Avans in elke academie ICTO Coaches. De kerntaak van een ICTO Coach is het helpen van docenten bij het didactisch verantwoord inzetten van digitale onderwijstools. Elfi Scheffers is – samen met...

1 5