MijnExcie

MijnExcie is een applicatie voor het indienen en verwerken van verzoeken door studenten aan de examencommissies. De digitale toepassing is ontwikkeld in Osiris Zaak.

  • Status In gebruik
  • Doel Alles op één plek

Begin september 2019 is, na een half jaar ontwikkelen in de testomgeving van Osiris Zaak, MijnExcie 1.0 live gegaan bij de examencommissies van de onderstaande academies:

  • Bedrijfskunde (BDK) / Human Resource Management (HRM)

  • Communication & Multimedia Design (CMD) / Communicatie (COM)

  • Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM)

Vanwege de internationale studenten van ATGM is er van MijnExcie ook een Engelstalige variant beschikbaar voor de student.

Toepassing

De student kan via een dynamisch formulier zijn verzoek indienen. Na indienen komt het verzoek in de takenlijst van de betreffende examencommissie in Osiris Zaak. De examencommissie kan vervolgens aanvullende informatie opvragen bij betrokken derden, bijvoorbeeld de decaan of een docent. Vervolgens kan er een besluit genomen worden en een motivering van het besluit geformuleerd worden. Dit besluit en de motivering worden via Osiris Zaak aan de student gecommuniceerd (en dus niet meer via e-mail).

De student kan tijdens het proces via Osiris Zaak de voortgang monitoren. Osiris is van oorsprong academie (faculteit) geori├źnteerd. Omdat binnen Avans veel examencommissies academie overstijgend zijn, heeft de maker van Osiris afgelopen zomer een patch ge├»nstalleerd waarmee verzoeken van studenten van opleidingen van verschillende academies, maar behorende bij dezelfde examencommissie, ook daadwerkelijk in de juiste Osiris Zaak omgeving van die betreffende examencommissie terecht komen.

In 2020 staan nieuwe releases van MijnExcie op het programma. Gedurende het jaar zullen meerdere examencommissies met MijnExcie van start te gaan.

Contact

Wil je meer informatie of heb je vragen of opmerkingen over dit project? Neem dan contact op met Ruth de Vijlder, Product Owner MijnExcie.

Laat je inspireren!

Verhalen en ervaringen uit de praktijk!

Betrokkenheid en nazorg voor succesvolle implementatie Hireserve

Dit voorjaar is een nieuwe online module voor het werven en aannemen van nieuwe Avans medewerkers geïntroduceerd, Hireserve. Het implementeren van zo’n online recruitmentmodule is een behoorlijke klus. En heel...

Technologie & Data
Meer informatie

Studenten helpen mee met ontwikkeling Avans One

Voor studenten, docenten en medewerkers die tijdens hun studie of werk onderwijsgerelateerde of ondersteunende taken willen uitvoeren en informatie nodig hebben komt er Avans One (voorheen Avans Portaal). Als eerste...

Technologie & Data Onderwijs
Meer informatie

Implementatie Brightspace in volle gang

Het zijn bijzondere tijden, het coronavirus houdt iedereen veelal thuis, en Avans kraakt van de digitalisering. Het team dat verantwoordelijk is voor de implementatie van het nieuwe Leer Management Systeem (LMS),...

1 3