Hireserve

In maart 2020 is de online module voor het aannemen van nieuwe Avans medewerkers live gaan, Hireserve. Een hele mooie stap in het digitaliseren van Avans-brede bedrijfsprocessen, die perfect past in Ambitie 2025. Het levert veel tijdswinst op en zorgt voor overzicht en betere samenwerking.

  • Status In gebruik
  • Doel Alles op één plek

Niet over 1 nacht ijs

Met de komst van Hireserve versterken en stroomlijnen we ons wervings- en selectieproces. Op deze manier hebben we een centraal punt met gegevens van kandidaten en vacatures, van waaruit we communiceren met kandidaten en inzicht hebben in de voortgang van procedures.

De behoefte om het recruitmentproces aan te passen en te digitaliseren was er al langer. In dit proces gebeurde voorheen veel acties handmatig, waardoor er soms (onnodige) fouten ontstonden. Daarnaast was er Avans breed weinig overzicht. Een externe kandidaat kon bijvoorbeeld solliciteren op twee gelijksoortige functies bij twee verschillende academies, zonder datpersoneelsconsulenten hiervan op de hoogte waren. Met het groeien van de organisatie werd ook de prioriteit steeds groter om hier een verbetering in aan te brengen. Begin 2019 is vanuit DP&O gestart met dit digitaliseringstraject en na een intensieve periode van behoeftes inventariseren, leveranciers selecteren en inrichten van het systeem is op 2 maart 2020 de nieuwe online recruitmentmodule Hireserve live gegaan bij alle academies en diensten van Avans.

Betrokkenheid en nazorg

De livegang betekende overigens niet dat het werk van het projectteam was afgelopen. Juist het trainen en helpen van medewerkers, die hierbij betrokken zijn, is een belangrijk onderdeel van het taakpakket. Zo maken managementassistenten en vacaturehouders op een prettige manier kennis met het nieuwe online systeem Hireserve. Medewerkers worden bij het plaatsen van een online vacature ‘on the go’ meegenomen in het proces en eventuele vragen worden direct beantwoord. Die ondersteuning is gewenst en belangrijk, want daarmee wordt de module meer en meer en op de juiste manier gebruikt.

Naast een training voor gebruikers door de personeelsconsulent is het ook mogelijk om instructievideo's en een uitgebreide handleiding te raadplegen.

Laat je inspireren!

Verhalen en ervaringen uit de praktijk!

Betrokkenheid en nazorg voor succesvolle implementatie Hireserve

Dit voorjaar is een nieuwe online module voor het werven en aannemen van nieuwe Avans medewerkers geïntroduceerd, Hireserve. Het implementeren van zo’n online recruitmentmodule is een behoorlijke klus. En heel...

Technologie & Data
Meer informatie

Studenten helpen mee met ontwikkeling Avans One

Voor studenten, docenten en medewerkers die tijdens hun studie of werk onderwijsgerelateerde of ondersteunende taken willen uitvoeren en informatie nodig hebben komt er Avans One (voorheen Avans Portaal). Als eerste...

Technologie & Data Onderwijs
Meer informatie

Implementatie Brightspace in volle gang

Het zijn bijzondere tijden, het coronavirus houdt iedereen veelal thuis, en Avans kraakt van de digitalisering. Het team dat verantwoordelijk is voor de implementatie van het nieuwe Leer Management Systeem (LMS),...

1 3