Digitaal toetsen

RemindoToets is een digitaal platform voor het maken, beheren en afnemen van toetsen.

Digitaal toetsen opstelling in het onderwijs
 • Status In ontwikkeling
 • Doel Lessen en toetsen op afstand

Digitaal toetsen

Het project ‘Avansbrede implementatie van RemindoToets’ richt zich op het veilig, grootschalig digitaal toetsen binnen Avans en heeft tot doel de kwaliteit van toetsing te verbeteren. Om dit doel te bereiken, is het project opgedeeld in 4 deelprojecten:

 • Implementatie van RemindoToets als digitaal toetsplatform

 • Professionalisering en coaching van alle betrokkenen bij digitaal toetsen

 • Inrichten en waar nodig aanpassen van toetsprocessen en -organisatie 

 • De realisatie van adequate faciliteiten voor digitaal toetsen. In dit laatste deelproject wordt intensief samengewerkt met de TU Eindhoven rond de inzet en doorontwikkeling van de STEP-methodiek 

In januari 2018 zijn 9 academies als voorklimmer gestart met de implementatie van RemindoToets, inmiddels is dit aantal al verhoogd naar 14 academies. Per academie worden afspraken gemaakt over ambitieniveau, aanpak en een samenwerking op CROHO-niveau met betrekking tot de inrichting van de vragenbank in RemindoToets. 

Bij 5 academies werden in 2018 Blackboardtoetsen gemigreerd naar RemindoToets. Het uitgangspunt voor digitaal toetsen bij Avans is dan ook RemindoToets. 

Tekening Digitaal Toetsen

Beoogde resultaten

 • Verlagen van de werkdruk bij docenten (delen en hergebruik vragen, inzet ict bij correctie).

 • Verhogen van de toetskwaliteit van toetsvragen en toetsen (psychometrie, reviews) en de variatie in vragen.

 • Betere borging van toetsen, toetsvragen en toetsmatrijzen.

 • Tijd- en plaatsonafhankelijk toetsen, flexibiliteit, verbreding, verdieping en/of versnelling maar ook minder druk op de organisatie.

 • Meer mogelijkheden voor studenten om te oefenen en feedback te ontvangen -> beter en flexibeler onderwijs.

Digitaal toetsen met de STEP methode

Voor studenten hebben we een video gemaakt waarin uitgelegd wordt welke stappen zij moeten doorlopen voor het maken van een digitale toets bij Avans. 

Hardware check

En met deze instructievideo kunnen studenten zien of hun computer geschikt is voor het maken van digitale toetsen.  

Contact

Wil je meer informatie of heb je vragen of opmerkingen over dit project? Neem dan contact op met Karin van Laarhoven, Projectleider Digitaal toetsen.

Benieuwd naar deze tool

Ontdek meer
Remindo toets is een product van Paragin

RemindoToets

Tijdwinst en nooit meer het probleem van een onleesbaar handschrift zijn maar twee van de vele voordelen van RemindoToets: het platform voor online toetsen en examineren.

Ontdek meer

Laat je inspireren

Verhalen en ervaringen uit de praktijk!

ICTO Coaches van grote waarde bij Online Onderwijs

Sinds circa 2 jaar heeft Avans in elke academie ICTO Coaches. De kerntaak van een ICTO Coach is het helpen van docenten bij het didactisch verantwoord inzetten van digitale onderwijstools. Elfi Scheffers is – samen met...

Technologie & Data
Meer informatie

Visie op ‘blended’ leren in coronatijd

Paul Marijnissen is werkzaam als ICTO Coach bij de Academie voor Communicatie & User Experience (ACUE). Vier dagen per week ondersteunt hij docenten van zijn academie bij hun ICT-vragen en wensen. Met de maatregelen...

Technologie & Data
Meer informatie

Colleges via MS Teams

In deze coronatijd is iedereen ad-hoc en massaal overgestapt op online lesgeven. Jordy Vissenberg – docent/coach – had hier inmiddels al behoorlijk wat ervaring mee opgebouwd. Hij was namelijk één van de eersten binnen...

Technologie & Data
Meer informatie

Studiekiezers positief

De Open avond kon niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Om studiekiezers en hun ouders toch tegemoet te komen, ontstond het idee van een online Open avond. Geen gemakkelijke opgave, maar het is gelukt.

Avans digitaliseert in recordtempo

Online colleges, digitale studieprojecten en straks zelfs thuistoetsen: vanwege de coronamaatregelen is Avans Hogeschool binnen enkele weken volledig gedigitaliseerd.

Voordelen van digitaal toetsen

Diverse analysemogelijkheden, tijdwinst en een hogere toetskwaliteit. De voordelen van digitaal toetsen zijn talloos.

Sneller en beter toetsen met RemindoToets

RemindoToets is een digitaal platform voor het maken, beheren en afnemen van toetsen. Met digitale toetsen bespaart iedereen een hoop tijd, bovendien gaat de kwaliteit van de toetsen ermee vooruit.

1 7