Basispresentatie Ambitie 2025

De presentatie is een hulpmiddel om het verhaal van onze Ambitie verder te vertellen binnen je eigen team, Academie, Dienst, Expertisecentrum of eenheid.

We begrijpen dat er op dit moment veel aandacht is voor het omgaan met de situatie rondom het coronavirus. Aan de andere kant merken we ook dat er juist nu behoefte is aan ondersteunende middelen rondom de ambitie. Om de Ambitie 2025 doorvertelbaar te maken, maakten we - naast het online magazine - ook een basispresentatie.

De presentatie is een hulpmiddel om het verhaal van onze Ambitie verder te vertellen binnen je eigen team, Academie, Dienst, Expertisecentrum of eenheid. Het is namelijk belangrijk dat we allemaal weten en begrijpen waar we naartoe willen, zodat we ook samen kunnen verzinnen hoe we daar komen. Deze basispresentatie is nu klaar om te kunnen gebruiken.

Dit hulpmiddel is bedoeld om te gebruiken op dat moment waarop je inschat dat de tijd daarvoor rijp is en medewerkers ervoor open staan. Begrijpelijk als dat nu even niet is. Dan kun je het altijd op een later moment gebruiken. Ambitie 2025 is onze nieuwe koers die we samen de komende 5 jaar gaan uitvoeren. Hoe? Dat pad ontdekken we samen. We gaan lerend op weg om onze ambitie in 2025 te bereiken. Over de grenzen van onze Academies, Diensten en eenheden heen. Met studenten én ons werkveld.

Maatwerk

De presentatie is opgebouwd uit slides mét speakers notes. Uiteraard staat het iedereen vrij om dit verhaal in eigen woorden en volgorde te vertellen. De presentatie is daarom aanpasbaar gemaakt. Zo kan iedereen een eigen volgorde en accenten kiezen, passend bij de eigen situatie. Er zijn ook negen persona’s in de presentatie opgenomen. Deze zijn te gebruiken als voorbeeldstudenten, om het verhaal meer tastbaar te maken en te vertalen naar de praktijk. We doen het natuurlijk voor hen! Vanzelfsprekend is het beter als je hiervoor echte verhalen van eigen studenten kan gebruiken. Maar mocht dat niet lukken? Dan kun je ervoor kiezen om enkele van deze persona’s te gebruiken.

Corona-virus brengt ook versnelling

De situatie rondom het coronavirus heeft ook enkele ontwikkelingen voor de Ambitie 2025 in een stroomversnelling gebracht. Denk bijvoorbeeld aan online lesgeven en andere vormen van digitalisering. Goed om dat -vanuit de eigen situatie- te bekijken en op die plekken waar relevant als voorbeeld te benoemen.

Wij wensen je veel plezier, succes en vooral inspiratie met het doorvertellen én samen doorverzinnen van onze gezamenlijke Ambitie 2025! Want: alleen samen kunnen we de Ambitie 2025 waarmaken!

Waar we dat doen?
Bij Avans natuurlijk!

Meer over Ambitie 2025

Ervaringen delen? Graag!

Want de uiteindelijke échte verandering creëren we samen. Gewoon door te doen, uitproberen en experimenteren.

Waar we dat doen? Bij Avans natuurlijk!
1 1